Kezdődik a rájátszás

spigott - 2021. február 22. 11:51

A közelmúltban legyőzött Aramis otthonában vág neki az alsóházi rájátszás küzdelmeinek a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Parádés győzelmet aratott az alapszakasz utolsó fordulójában az Aramis elleni hazai mérkőzésen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely így négy győzelemmel, egy döntetlennel és tizenhárom vereséggel, a kilencedik helyen fejezte a bajnokság első szakaszát. Ez egyben azt is jelentette, hogy a mieink az alsóházban folytathatják a pontvadászatot, ahol a dunaújvárosi fiataloknak az FTC, az Aramis, az Újpest és a Nyírgyulaj együtteseivel kell megmérkőzniük az élvonalbeli tagság megőrzéséért. A versenykiírás szerint az alapszakasz hatodikja, az FTC hat, a hetedik Aramis négy, a nyolcadik Újpest kettő, a mieink egy, míg a Nyírgyulaj nulla ponttal vág neki az alsóházi küzdelmeknek, ahol oda-visszavágós körmérkőzések, összesen tíz találkozó vár az együttesekre.

Képek: DO-archív (Végh Zoltán felvételei)

Az alsóházi csatározások első fordulójában rögtön egy igen pikánsnak ígérkező összecsapás vár Facskó József együttesére, ugyanis ma este hét óra tíz perctől az az Aramis fogadja együttesünket, melyet pontosan egy héttel ezelőtt 5-2-re győztek le Csányi Dávidék. A találkozó mindkét gárda számára rendkívül fontos, ugyanis egy esetleges sikerrel a mieink befognák ellenfelüket a tabellán, míg budaörsi győzelem esetén az Aramis tudna meglógni az őket üldözőktől, így igazán érdekes és izgalmas találkozóra számíthatnak a sportág szerelmesei. A mieink egy héttel ezelőtt rendkívül tudatos, fegyelmezett játékot nyújtva tudtak bravúros sikert elérni az Aramis ellen, s bár a mai összecsapás esélyeseinek így is a hazaiak számítanak, a legutóbbi meccsen mutatott hozzáállással és játékkal ma is lehet esélye a bravúrra a dunaújvárosi fiataloknak.

Az alsóház állása: 1. FTC 6 pont, 2. Aramis 4 pont, 3. Újpest 2 pont, 4. Dunaferr DUE Dutrade FC 1 pont, 5. Nyírgyulaj 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.