Biztos siker a rangadón

spigott - 2021. március 17. 21:21

Szűk két negyedig tudta tartani a lépést a Ferencváros a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatával a két gárda dunaújvárosi bajnokiján ma este.

Mindössze négy nappal a parádés Euroliga-továbbjutás után, a Ferencváros elleni hazai összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata ma este hét órától. Mihók Attila gárdája természetesen veretlensége és első helye megőrzésének reményében ugrott medencébe a rangadón, ám egyáltalán nem számíthatott könnyű találkozóra a fővárosiak ellen, ugyanis az idei szezonban egyedül a zöld-fehérek tudtak eddig pontot szerezni az egyetemisták ellen.

Ahogy arra számítani is lehetett, igen komoly csatát vívtak egymással a felek az első negyedben, mindkét csapat nagyon odafigyelt a védekezésére, így előnyből és egyenlő létszámban sem tudtak betalálni a játékosok. A hosszú gólcsend a 6. percben tört meg, miután a saját maga által kiharcolt büntetőt Gurisatti értékesítette, de nem kellett sajnos sokat várni a válaszra sem, mert Jenei emberelőnyből egyenlíteni tudott sőt, az utolsó percben Kuna is gólra váltott egy fővárosi fórt (1-2). Gurisatti a következő támadásnál megmutatta, hogy megy neki akcióból is, így az első szünetre 2-2-es állással vonultak a csapatok. A második felvonásban közel nyolc percig brillíroztak a védelmek és a kapusok, így hiába próbálkoztak közelről és távolról a játékosok, egyszerűen képtelenek voltak betalálni. Bő egy perccel a félidő vége előtt Gurisatti megszerezte harmadik találatát is, majd Pál Réka is feliratkozott a gólszerzők közé fél perccel később, így a harmadik etapot már 4-2-es előnyből várhatták az egyetemisták.

Végh Zoltán felvételei

A második negyed hajrájában bekapott két gól mintha meg is törte volna a fővárosiakat, mert a térfélcsere után már nem tudták azt a szoros védekezést hozni, mint az első félidő nagyobbik részében, s ezt könyörtelenül kihasználta a Mihók-csapat, mely Szilágyi, Gurisatti, Ziegler, valamint Mahieu találataival lépett meg ellenfelétől, így hiába talált be kétszer a Fradi is, a harmadik etap végére gyakorlatilag eldőlt a találkozó (9-4). Az utolsó nyolc percben rendkívül taktikusan játszott együttesünk, nem siettette támadásait, a védekezésre viszont továbbra is nagyon odafigyelt, így a fővárosiak mindössze egy találatig jutottak ebben a negyedben. Dunaújvárosi gólból viszont ismét jutott kettő a véghajrára, így a mieink a vártnál talán nagyobb különbséggel, 11-5-re húzták be a forduló rangadóját, s tizenöt mérkőzést követően tizennégy győzelemmel és egy döntetlennel vezetik a bajnoki tabellát.

DUE-Maarsk Graphics – FTC-Telekom 11-5 (2-2, 2-0, 5-2, 2-1)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 1, Gurisatti 4, Horváth 1, Mahieu 1, Garda, Ziegler 2. Csere: Pál 1, Szabó, Mucsy, Brezovszki 1, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.