Készen állnak a csatára

spigott - 2021. április 29. 19:09

Az Euroliga négyes döntőjében ugrik a Hajós-uszoda medencéjébe pénteken és szombaton a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Természetesen nagy csalódást jelentett a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázóinak az, hogy nem sikerült megnyerniük a bajnoki finálét, ám túl sokáig nem szomorkodhattak a játékosok, ugyanis a héten újabb nagyon nehéz feladat vár az együttesre, mely pénteken, illetve szombaton az Euroliga négyes döntőjében ugrik medencébe a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A legrangosabb európai kupasorozat fináléjába a mieinken kívül az UVSE, a görög Olympiacos Pireus, illetve az orosz Uralochka került, s a program szerint pénteken délután negyed egytől az UVSE a görögökkel, míg Mihók Attila alakulata az oroszokkal néz majd farkasszemet az elődöntőben.

Az Uralochka gárdája nem véletlenül került be a legjobb négy közé, rettentő erős csapatot alkot, mely a kvalifikációs kört a második helyen fejezte be az UVSE mögött, majd a negyeddöntőben a szintén orosz Kirisi ellen vívta meg, s az idegenben megnyert 11-8-as odavágó után az is belefért számára, hogy a visszavágón kétgólos vereséget szenvedjen. Együttesünk számára sem ismeretlen a holnapi vetélytárs, ugyanis a sorozat tavalyi negyeddöntőjében már találkozott egymással a két csapat, s még mielőtt a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették volna a sorozatot, az erősen tartalékos dunaújvárosiak hazai pályán értek el 11-11-es döntetlent az Uralochka ellen.

Képek: DO-archív

Rettentően nehéz feladat vár tehát vízilabdázóinkra, ám mint azt Magyari Alda, az egyetemisták válogatott hálóőre a csapat honlapján kiemelte, nagyon várja már a pénteken délután háromnegyed háromkor kezdődő elődöntőt.

– Kemény bajnoki szezonon vagyunk túl, nagyon sok munkát tettünk bele. Sajnos vagy nem sajnos, de ez a második helyre volt most elég. Nyilván rossz érzés veszíteni, de azt gondolom, büszkék lehetünk erre a második helyre is. Nem is szabad szomorkodni, hiszen vár ránk meg egy nagyon nehéz feladat, esemény, ami két mérkőzésből áll. Nagyon kemény lesz az oroszok ellen, de azt gondolom, ha felállunk a hétvégi csalódásból, okozhatunk meglepetést. Személy szerint nagyon várom az oroszok elleni mérkőzést, nagyon jó csapat, jó lövőkkel. Nehéz feladatom lesz, de készen állok rá! Úgy gondolom, hogy a lányok is.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.