Visszavágott az Érd

spigott - 2021. augusztus 6. 19:27

Fordulatos csatában szenvedett 29-27-es vereséget az Érd elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Telkiben aratott sima győzelem után ma délután hazai környezetben mérte össze erejét az Érd gárdájával a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Mint azt Vágó Attila vezetőedző elmondta, a nyári felkészülés legkeményebb hetének végén szükség volt a játékra is, ezért most leginkább azon volt a hangsúly, hogy a csapat minden tagja megfelelő terhelést kapjon.

Ugyan a meccset a mieink kezdték góllal, az érdiek támadásban és védekezésben is pontosabbak, erőszakosabbak voltak kézilabdázóinknál, így hamar fordítottak, s a 13. percben 2-6-os állást mutatott az eredményjelző. A játékrész derekán a mieink sort cseréltek, de egy ideig ez sem érte el a kívánt hatást, ugyanis újabb tíz perc elteltével már hét góllal, 13-6-ra ment az Érd. A véghajrában elkezdtek potyogni a hazai gólok is, ám hiába duplázta meg találatai számát együttesünk, a szünethez érve még mindig a vendégek álltak jobban (12-16).

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően sokkal élesebben kezdett a Kohász, mely hétpercnyi játékot követően ki is egyenlített, de a játékrész derekáig rendre csak futott az eredmény után (22-23). Jött az újabb sorcsere, mely után sikerült is fordítani, ám hiába vezetett a 49. percben már kettővel is a DKKA (25-23), a véghajrát jobban bírta a vendégcsapat, mely ismét magához ragadta a vezetést, s végül 29-27-es sikerrel távozott a sportcsarnokból.

DKKA – Érd 27-29 (12-16)
A DKKA gólszerzői: Sustkova 4, Fodor 3, Szalai 3, Farkas 3, Bulath 3, Polics 2, Mrmolja 2, Borgyos 2, Weisheitel 2, Matucza 1, Kazai 1, Kukucska 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiben sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.