Egyelőre elmarad a húsünnep

Öcaline - 2021. november 23. 18:25

A koronavírus világjárvány miatti szigorítások nyomán elmarad, pontosabban a jövő é elejére csúszik a XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló programja. Helló, röfik a hajtás után.

Amekkora lelkesedéssel adtunk hírt beharangozónkban a hónap derekán, akkora szomorúsággal közöljük most: egyelőre elmarad a hús, a tor és az élet örömeit ünneplő XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló a Szalki-szigeti kempingben szombaton. A tervek szerint idén először csülök- és kolbászfesztivállá izmosodott program meghiúsulásáról, illetve a további tervekről Szabó Tamás, az eseménysorozatot szervező Pentele Hagyományőrző Egyesület vezetője számolt be a DO-nak:
– A közismert járványügyi korlátozások nyomán egyeztettünk az önkormányzattal, és végül arra a döntésre jutottunk, hogy most szombaton biztosan nem rendezzük meg a kolbászfesztivált – nagyon készültünk, hiszen kibővített kínálattal, a disznótoros kóstoló és a kolbászsütő verseny mellett csülök- és sörkülönlegességekkel is vártuk volna a vendégeket, de a biztonság és az egészség védelme minden tervet felülírt. A jelenlegi elképzelések szerint a jövő év első felében, a járvány újabb hullámának várható lecsengésével belevágunk – ha minden jól megy, január végén vagy februárban, de ha kell, kora tavasszal is megrendezzük a fesztivált!
Az egyesület vezetője kérdésünkre elárulta: versenyre jelentkezett közösségeket már külön is értesítették – a felhívásunkban is közölt 20 hely közül 15 már gazdára talált a megméretés lefújásáig –, de amint lehetőség engedi, folytatják a toborzást. 

És amint a lehetőség engedi, belevágnak!

(A kép sajnos csak illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.