Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: üzemelnek az oltópontok a városban is

Öcaline - 2021. november 23. 17:09

A kórház épületeiben és a rendelőintézetben összesen tíz oltóhely üzemel az oltási kampány időszakában – vasárnapig naponta 7-19 óra között mindenki időpontfoglalás nélkül mehet oltásra.

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet hivatalos oldalán megjelent tájékoztató szerint november 22-28. között időpontfoglalás nélkül kereshetik fel az oltópontokat az oltást igénylők – a héten a kórházban és a rendelőintézetben is több oltóhely naponta 7-19 óráig várja az oltakozókat. A rendelőintézetben is több oltópont működik, a kórházban a portán adnak útbaigazítást arról, hogy a főépületben vagy az új szárnyban számolhatnak kevesebb várakozási idővel az oltásra jelentkezők. 
Az operatív törzs hivatalos oldalán napvilágot látott tájékoztató szerint a kampányt az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében szervezik: az oltási akcióhét során az egészségügyi intézmények országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket; akár az első, az elmaradt második vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Fontos tudnivaló, hogy akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben oltják, ám aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot, az elkerülheti a várakozást.
Kérik, az oltásra érkezők vigyék magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), a második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat is. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Hozzájáruló nyilatkozatot (a dokumentum a harmadik oltás esetén is kell). Az oltópontokon a maszkviselés kötelező!
Az összesített adatsor szerint a kampány első napján 51 ezer oltást adtak be – a beadott oltásokból 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második vakcina volt. Valamennyi oltóhelyen zökkenőmentes volt az oltási hét első napja, az irányításban katonák, míg az adminisztrációs tevékenységekben kormánytisztviselők segítenek. Bár a hivatalos helyi adatokat nem ismerjük, az általános tapasztalat szerint városunkban is nagyságrendekkel többen éltek a felkínált lehetőséggel a kampány első napján, mint korábban – a tendencia várhatóan folytatódik, hiszen ma is sokan jelentkeztek a kórházi, illetve rendelői oltópontokon.

A kórház hivatalos oldalán napvilágot látott már idézett összeállítás is mindenkit arra biztat, aki még nem vette fel a védőoltást, hogy éljen az oltás lehetőségével – hiszen csak így kerülhető el a súlyos megbetegedés.

(Fotó: koronavirus.gov.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.