Rajtra készen az Euroligában

spigott - 2021. december 10. 7:30

Kőkemény feladat vár a DFVE női vízilabdázóira az Euroliga második csoportkörében, ahol két spanyol és egy magyar csapat ellen kell bizonyítania Mihók Attila játékosainak.

Kép: DO-archív

A Magyar Kupa negyeddöntőjének sikeres megvívása után újra kupaküzdelmek várnak a DFVE felnőtt női vízilabda csapatára, mely péntektől vasárnapig az Euroliga spanyolországi csoportjában ugrik medencébe a legrangosabb európai kupasorozatban. Mihók Attila együtteséhez nem volt túl kegyes Fortuna a sorsolásnál, ugyanis két spanyol élcsapat, a Mataro és a házigazda Sabadell mellett a Ferencvárost sodorta Gurisatti Grétáék útjába, így három rettentően kemény összecsapás vár vízilabdázóinkra, főleg úgy, hogy a csoportból csak az első kettő jut tovább az Euroliga legjobb nyolc együttese közé.

A DFVE a spanyol, holland és orosz válogatottakkal felálló Mataro ellen kezdi meg a csoportkör küzdelmeit ma este háromnegyed kilenctől, majd szombaton délután háromnegyed egytől a világ egyik legjobb csapata, a Sabadell vár együttesünkre, mely a Ferencváros elleni vasárnap déli összecsapással zárja a sorozat küzdelmeit. Bár a feladat finoman szólva sem egyszerű, mint azt Mihók Attila vezetőedző elmondta, a céljuk természetesen az, hogy mindhárom meccset megnyerjék, még akkor is, ha tisztában vannak azzal, hogy idén lényegesen nehezebb dolguk lesz, mint egy évvel ezelőtt.

– Természetesen mindhárom meccsen győzni szeretnénk, azt ugyanakkor látni kell, hogy a tavalyi szezon azért is volt nagy lehetőség számunkra, mert nem szerepeltek idegenlégiósok, illetve nem ők vitték hátukon a külföldi csapatokat az Euroligában. Most a két legjobb spanyol együttessel sorsoltak össze minket, s mindkettőnél gyakorlatilag három világsztár idegenlégiós szerepel a spanyol válogatottak mellett. Ezek teljesen más szerkezetű klubok, mint a mai magyar egyesületek, hiszen itthon jellemzően a hazai játékosaikra támaszkodnak a csapatok. Mondhatjuk, hogy a továbbjutás a célunk, de ez egy bivalyerős csoport, megyünk, játszunk, aztán majd utána megmondom, hogy ez így jó volt-e, vagy sem.

A rovat további hírei: Sport

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.