Biztos előnyben a címvédő

spigott - 2022. február 5. 18:34

Az emberelőnyeivel remekül gazdálkodó Olympiacos öt góllal, 14-9-re győzte le a DFVE női vízilabdázóit az Euroliga negyeddöntőjének első, athéni mérkőzésén.

A közelmúlt bajnoki meccsei után ma már a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában várt kőkemény feladat a DFVE női vízilabda csapatára, mely Athénban, a sorozat negyeddöntőjének első mérkőzésén ugrott medencébe a címvédő Olympiacos ellen magyar idő szerint este fél hattól.

Az összecsapást a hazaiak kezdték erősebben, a második perc végén akcióból, majd nem sokkal később emberelőnyből is bevették Maczkó Lilla kapuját, s bár Garda gyorsan szépített, sokkal nagyobb problémát jelentett, hogy Gurisatti Gréta már a 6. percben két személyi hibánál járt. Sajnos a címvédő kiválóan élt az emberfórok adta lehetőségekkel, a harmadik és negyedik előnyükkel is élni tudtak sőt, miután Myriokefalitaki majdnem a félpályáról is betalált a dunaújvárosi kapu, már 5-1-es görög vezetést mutatott az eredményjelző.

A második felvonás elején Szilágyi góljával sikerült közelebb jönnie vízilabdázóinknak, de Siouti szinte azonnal visszaállította a két gárda köztikorábbi különbséget (6-2). A remekül védekező Olympiacos nem engedte kapujához közel együttesünket, így távoli lövésekkel próbálkoztak a mieink, ám ezek nagy részét blokkolták a hazaiak. A mieink gólcsendjét Szabó törte meg a félidő utolsó percében, de jött rögtön egy újabb emberhátrány, melyből a kanadai válogatott Christmas volt eredményes, így a nagyszünetre 7-3-as hazai előnnyel vonultak a felek.

Képek: DO-archív

A harmadik felvonás első dunaújvárosi támadása végén Garda váltott gólra egy ötméterest, majd három jó védekezést követően Gurisatti úszott meg, s felezte meg a mieink hátrányát sőt, Horváth bombája után már csak eggyel állt jobban a házigazda a 20. percben (7-6). Tovább azonban nem jutottunk a felzárkózásban, mert ahogy szoros lett a meccs, újra jöttek a dunaújvárosi kiállítások, melyekből kettőt is gólra váltott az ellenfél, s újra meglépett három találattal (9-6). A túloldalon sajnos újabb blokkokkal jelezte az ellenfél, hogy összekapta védekezését, de Szilágyi a negyed utolsó másodpercében távolról azért betalált, így ígért még izgalmakat az utolsó nyolc perc (9-7).

Sajnos nem sokáig, mert a negyedik etap elején Eleftheria Plevritou előbb éles szögből, majd megúszásból sem hibázott, s újra tetemes hátrányból kellett volna visszakapaszkodnia a mieinknek (11-7). A harmadik gólját szerző Garda Krisztina jóvoltából sikerült is feljönni háromra, de jött a menetrendszerű emberhátrány, melyet sajnos ismét eredményesen játszott végig a házigazda (12-8). Másfél perccel a meccs vége előtt Szilágyi Dorottya kipontozódott, s mivel ezt a fórját, majd a következő megúszását sem hibázta el az Olympiacos, így hiába talált be Garda az utolsó másodpercekben, a görögök 14-9-ra megnyerték a párharc első felvonását, s nagy lépést tettek a továbbjutás felé. A negyeddöntő visszavágóját három hét múlva, február 26-án rendezik meg a Fabó Éva Sportuszodában.

Olympiacos Piareus - DFVE 14-9 (5-1, 2-2, 2-4, 5-2)
A DFVE gólszerzői: Garda 4, Szilágyi 2, Gurisatti 1, Horváth 1, Szabó 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.