Dunaújváros Hetilap

35 játszótér áll a dunaújvárosi gyerekek rendelkezésére városszerte

doszerk - 2022. március 7. 10:13

2021-ben több mint tíz millió forintot fordított az önkormányzat a városi játszóterekre. Apróbb javításoktól elkezdve egészen egy új játszótér kiépítéséig. 

A városüzemeltetési iroda munkatársai és az önkormányzati képviselők is kiemelt figyelmet fordítanak a játszóterek ellenőrzésére és karbantartására, amelyet a DVG Zrt. végez el. A városban 34 városi és egy alapítványi fenntartású játszótér található, összesen közel 200 játszótéri játékkal. Az eszközök folyamatos ellenőrzését és karbantartását a Városüzemeltetési Osztály és az önkormányzati képviselők is kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen a gyermekek biztonsága a legfontosabb. 
– Számos apró munka történt a tavalyi évben, különös tekintettel a gyerekek biztonságára figyelve. Elbontottuk a veszélyessé vált mászókát a Hajnal úti játszótéren, pótoltuk vagy javítottuk a sérült és megerősítettük a kilazult elemeket, eltávolítottuk a veszélyes, kiálló darabokat a körzet 5 játszóterén – idézte fel a tavalyi év munkálatait Székely Károly, a Kertváros képviselője.  

– Tavaly megszépült a Lilla köz, a játszótér sem jelent ez alól kivételt. A játszótér környékét alaposan kitakarítottuk, pótoltuk a csúszdák körüli ütéscsillapító felületeket, pótoltuk a mászóvár hiányzó elemeit és egy általános biztonsági ellenőrzésen is átesett a játszótér  – mondta el lapunknak Raduka Zsuzsanna, az 5-ös körzet képviselője, aki hozzátette: az idei évben további fejlesztések elvégzését kérte. 

– A Barátság városrész 4 játszóterén is történtek karbantartási munkák: Nagyon fontos, hogy a játszótereket kiemelten ellenőrizzük, hiszen egy kiálló szög vagy meglazult csavar is balesetveszélyt okozhat, a tavalyi évben számos olyan megrendelésünk volt, ami a balesetek lehetőségét hivatott csökkenteni – nyilatkozta a körzet képviselője, Szántó Péter.
Nemcsak a meglévő játszóterekre figyeltek, egy új játszóteret is átadtak a lakosságnak tavaly Pálhalmán. Az új közösségi tér csúszdával, mászófallal várja a kicsiket, emellett új padok kihelyezéséről is gondoskodott Orosz Csaba, a körzet képviselője, valamint a Magyari úti játszótér is új kerítést kapott, így sokkal biztonságosabban játszhatnak a kicsik. 
– Nem volt olyan játszótér, ahol ne végzett volna el a DVG Zrt. kisebb vagy nagyobb munkákat a tavalyi évben, a homokozókban a homok cseréjéről is gondoskodtunk és idén sem lehet ez másképp, hiszen a gyermekek biztonsága és a rendezett környezetben való kikapcsolódás lehetősége kiemelt helyen áll. – mondta el Mezei Zsolt alpolgármester. 
Minden képviselő aláhúzta: a munkák elvégzésében a legnagyobb segítséget a szülők adták, hiszen bármennyire is figyelnek az önkormányzat és a képviselők, a szülők azok, akik leghamarabb észlelnek egy-egy hibát és ők azok akik a legjobban tudják, hogy milyen fejlesztésekre lenne szükség. Ezért a képviselők határozottan azt kérik, hogy ilyen esetben jelezzék ezeket nekik és intézkedni fognak, hogy gyors megoldás történhessen.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.