Dunaújváros Hetilap

Feloldotta a látogatási tilalmat a Szent Pantaleon Kórház

Öcaline - 2022. március 4. 17:06

Az intézmény hivatalos honlapján jelentette be a koronavírus veszélyhelyzet miatt hozott korábbi döntések enyhítését. A maszkviselés változatlanul kötelező!

A tavaly novemberben elrendelt látogatási tilalom feloldásáról adott ki tájékoztatót a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet. A friss közlemény tartalmazza a központi intézkedéseket is magában foglaló látogatási rendet, amely szerint az intézményben a látogatási idő hétköznapokon 16-18 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 14-16 óráig tart. Egy beteghez naponta legfeljebb 2 látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra – vagy 1 látogató maximum 60 perces időtartamra. 
A maszk orrot, szájat eltakaró használata az intézmény egész területén kötelező, a Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek korlátozottan látogathatók a higiénés szabályok, betartása, védőfelszerelés használata mellett. A rendelkezés szerint a súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat, kiskorú beteget szülője, törvényes képviselője vagy az általuk megjelölt személy látogathat, szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet, védettségi igazolvány, teszt ez esetben nem szükséges.
Azon betegek számára, akikhez nem mehet látogató, a főportán helyezhető el csomag, amelyen jól ráerősített feliraton, olvashatón fel kell tüntetni a beteg nevét, valamint az osztály megnevezése mellett, az emeletet és a szárnyat is. A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállal az intézmény, és kérik, a csomagban a beteg számára legszükségesebb tárgyak legyenek, és a küldemény semmiképp ne tartalmazzon gyorsan romló ételeket.
Amennyiben a hozzátartozó nem tudja, hogy melyik szárnyra került a beteg, a 25/550-560-as telefonszámon lehet érdeklődni munkanapokon 7-15 óra között. Itt megkapja az adott szárny telefonos elérhetőségét is, hogy érdeklődni tudjon hozzátartozója állapotáról – kérik, a betegek állapotáról naponta 13 és 15 óra között érdeklődjenek. 

A kórház köszöni az eddigi és jövőbeni együttműködést!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.