Új ringre gyűjtenek az ökölvívók

spigott - 2022. augusztus 28. 7:16

Minél több gyermekkel szerettetnék meg a sportágat a Dunaújvárosi Box Egyesületnél, melynek vezetője egy új ringgel bővítené ökölvívóink eszközállományát.

Kicsivel több, mint egy éve alakult meg városunkban a Dunaújvárosi Box Egyesület, ahol az egykori ökölvívó, Dobos György iránymutatásai szerint fejlődhetnek a sportág kedvelői. Az edzősködéssel nem olyan régóta foglalkozó szakember nagy elánnal vetette magát munkába, nem titkoltan azzal a céllal, hogy minél több fiatallal szerettesse meg a sportágat.
– Már gyerekként is nagyon szerettem a bokszot, tizenhárom évesen kezdtem a Betonelemgyár szakosztályánál, ami sajnos két év múlva megszűnt. Innentől kezdve amatőrként űztem a sportot, akárhova sodort az élet, felkerestem a helyi ökölvívó klubot, ahol edzhettem. Két évvel ezelőtt vágtam neki az edzői tanfolyamnak, Székesfehérvárra jártam elméleti oktatásra, majd Pesten, a KSI-nél vizsgáztam le, egyértelműen azzal a céllal, hogy itt Dunaújvárosban oktatni tudjak.  A termünket 2021-ben nyitottuk meg, június 25-én volt az első edzésünk, s a célom az volt, hogy minél több fiatallal szerettessem meg ezt a csodálatos sportágat, s megtanítsam őket az ökölvívás alapjaira.

Dobos Györgytől megtudtuk, jelenleg tíz-tizenöt állandó sportolóval dolgozik, teljesen az alapoktól, ám van már olyan növendéke is, aki az egyesületnél eltöltött egy évének és kitartó munkájának köszönhetően már magasabb szinten folytathatja pályafutását.
– Az elmúlt egy évben nagyon változó volt a létszámunk, voltak olyanok, akik abbahagyták a sportot, de érkeztek a helyükre többen is, így jelenleg 10-15 fővel dolgozunk, ami ideálisnak mondható létszám a termünk méretét tekintve. Mivel abszolút kezdőkről van szó, most újra az alapoktól kezdtük az oktatást, de, hogy jó úton haladunk, azt jelzi az is, hogy a tavalyi kezdők közül már van egy lány, aki iskolai tanulmányait Székesfehérváron folytatja, s ő egy év alatt eljutott odáig, hogy leigazolja a Fehérvár Küzdősport SE. Erre nagyon büszke vagyok, mert éppen ez volt a célunk, hogy a fiatalokkal úgy meg tudjuk szerettetni ezt a sportot, hogy akár ebben is képzeljék el a jövőjüket.

Képek: Dunaújvárosi Box Egyesület

Az edzője célja a folyamatos fejlődés, amiben komoly segítséget jelentene egy szabványos boxring, amivel jelenleg nem rendelkezik az egyesület.
– Dolgozunk tehát becsülettel, hétfőn, szerdán és pénteken vannak az edzéseink a régi Bánki iskolában, ugyanakkor tudunk még előrébb lépni, s a fejlődésben komoly segítséget jelenthetne egy igazi boxring, mert jelenleg egy kötelekből összerakott ringben edzenek a versenyzők. Egy szabványos ring beszerzése azonban nem kevés pénzbe kerül, ugyanakkor most van lehetőségünk arra, hogy hozzájussunk egyhez, ám ehhez még forrásokat keresünk. Körülbelül 600 ezer forintra lenne szükségünk még ahhoz, hogy meg tudjuk vásárolni az említett ringet, ami rengeteget segítene a bokszolóink fejlesztésében, ezért minden segítséget nagyon szívesen fogadunk. Aki szeretne támogatni minket, személyesen érdeklődhet a feltételekről az edzéseinken, illetve telefonon a +36-70-3421092-es telefonszámon, valamint a dobos.gyuri@freemail.hu e-mail-címen.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.