Brassói öröm a jégcsarnokban

spigott - 2022. december 5. 7:30

Hiába kezdtek jól a DAB hokisai, a hazai hibákat könyörtelenül kihasználó Brassó 3-1-es győzelemmel vitte el a három pontot a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

A mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, a Brassó elleni találkozóval folytatták az Erste liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói vasárnap este úgy, hogy a védelemből Svars, míg a csatársorból Embrich hiányzott agyrázkódás miatt. Ennek ellenére erősen, jól kezdtek a Bikák, jobbára a Brassó harmadában folyt a játék az első percekben. Idővel persze kiszabadultak a szorításból a vendégek is, volt is pár formás támadásuk, de a védelem és Kovács is hozta, amit kellett, így túl nagy helyzetet a hazai kapu előtt sem tudtunk feljegyezni. A játékrész derekától egyre inkább kiegyenlítődött a játék, a vezetést azonban Brus parádés, felső sarkos lövésével a mieink szerezték meg a 16. perc legelején (1-0). A hátralévő időben igyekezett nagyobb tempót diktálni az ellenfél, de álltuk a rohamokat, így az első húsz perc minimális hazai fórral ért véget.

A másodikban nagyon erősen kezdett a Brassó, mely agresszív letámadással igyekezett zavarba hozni a hazai védelmet, s ezt többször is sikerrel tették meg a vendégek. A túloldalon is akadtak persze lehetőségek, de Toth kapus biztosan hárította a próbálkozásokat, amikor meg már verve volt, akkor a hazai csatárok irányzékába csúszott hiba. A harmad derekán sajnos nagyon rossz helyen veszített korongot együttesünk, s a gyors visszatámadásból Kóger kiegyenlített (1-1). Nem sokkal később megkapta első fórját csapatunk, de nem tudott élni vele, nem úgy, mint az erdélyiek, akik mindössze 44 másodperc alatt kihasználták Strenk kiállítását a 40. percben, így az újabb szünetre már a Brassó vonulhatott elégedettebben.

Képek forrása: DAB/Anda Fábián

A harmadik felvonásra muszáj volt feljebb jönnie a Bikáknak is, ám ellenfelünk nagyon stabilan védekezve őrizte ketrecét, s nem nagyon hagyott helyet a hazai támadóknak a helyzetbe kerülésre. Közben Kovácsnak két alkalommal is bravúrt kellett bemutatnia, míg egyszer a kapuvas segítette ki hálóőrünket, így ekkor jobban benne volt a gól a Brassó játékában. Az eredmény azonban a véghajráig nem változott, s bár az utolsó pillanatokban sikerült kapusunk helyére is mezőnyjátékost küldeni, ismét eladtuk a pakkot, s ebből Sills meglőtte második gólját is, kialakítva ezzel a 3-1-es brassói sikert jelentő végeredményt.

Niko Eronen: – Azt beszéltük a meccs előtt, erősen kezdünk, hogy megadjuk az alapot a hasonló folytatásra, s előbbit sikerült is megvalósítanunk, megszereztük a vezetést, az első harmad ilyen szempontból rendben volt. A másodikban egyik csapat sem tűnt túl frissnek, egyenlő erők harca volt, viszont mi nagyon hanyagok voltunk, sok korongot adtunk el, s ezekből sajnos lehetőségeket teremtettünk ellenfelünknek. Ma nem azt a DAB-ot láttuk a jégen, amit megszoktunk, valami hiányzott, nem játszottunk jól csapatként, ez szomorú, de elmondtam a srácoknak, ha egy kicsit félremennek a dolgok, akkor csak még keményebb munkával tudunk visszatalálni a helyes útra, ezt is fogjuk csinálni.

Strenk Hunor (másodedző): – A mérkőzés nagyobbik részében kontrolláltuk a játékot, próbáltunk türelmes játékot játszani. A második harmadban agresszívabb játékot kértünk a csapattól, próbáltunk ritmust váltani, be is jött a letámadás, ebből tudtunk helyzeteket kialakítani. Akár hamarabb is eldőlhetett volna a mérkőzés, de az egygólos meccseknél bármi előfordulhat, a DAB-nak is voltak lehetőségei. A kapusunk jól védett, a védekezésünk is kompakt volt, így kell játszani idegenben, hogy eredményesek legyünk.

DAB - Corona Brasov 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

DAB: Kovács - Léránt, Varga, Hadzinikolic, Somogyi (1), Szalma - Brus 1, Vas, Dézsi, Niskanen, Valtola - Erdély, Lammi, Marosi, Pinczés, Török - Szabó, Horváth, Stan, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

Brassó: Toth - Garcia, Sweeney, Kóger 1, Schaber (1), Van Wormer - Boriszenko, Bors, Domingue (1), Gliga, Kovács - Gajdó T., Vasile, Sills 2, Szabó, Zagidullin (1) - Antal, Gajdó B. Vezetőedző: Dave MacQueen.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.