Két harmadig bírták a nyomást az Acélbikák

spigott - 2022. december 10. 12:00

Bár negyven perc után még 3-3-at mutatott az eredményjelző, a Fradi végül 8-4-es győzelemmel távozott a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

A Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatták Acélbikáink az Erste Liga küzdelmeit pénteken este fél héttől, méghozzá úgy, hogy Négy kulcsjátékosuk, Embrich, Somogyi, Svars és Varga játékára sem számíthattak sérülés, vagy eltiltás miatt a bajnoki címvédő ellen. A Ferencváros talán ezért is, de nagyon bekezdett, s már az 5. percben megszerezte a vezetést Tóth Adrián révén, aki a kapu mögül visszakanyarodva mattolta Kovácsot. A folytatás sem alakult sokkal szebben, mert a Galántai révén már a 9. percben megduplázta előnyét a sokkal erősebben kezdő Fradi (0-2). A második gól után kezdtek ébredezni a mieink, s bár előbb kihagytak egy emberfórt, rögtön utána kivédekeztek egyet, ami nagy előrelépés volt a közelmúlt meccseihez képest. Nemcsak ebbe sikerült azonban javulnia a mieinknek, hanem a fórok kihasználásában is, mivel a 17. percben Valtola ért bele gólt érően Niskanen passzába emberelőnyben, majd a másfél percre rá Szalma kapott ajándékba egy pakkot újra öt a négy ellen, s nem is hibázta el ziccerét (2-2).

A második felvonást újra erősebben nyitotta a zöld-fehér alakulat, mely időközben elveszítette az arcon lőtt Galántait, s bőven volt dolga Kovácsnak, ám hálóőrünk nagyon komoly védéseket bemutatva tartotta a döntetlent. A kósza ellentámadásokban akadt ugyan veszély, ám ezekkel nem sikerült élnie a mieinknek sem, egészen a 35. percig, mikor Török szerzett korongot a Fradi harmadában, majd bőrözte be Nagy Kristófot, így végre nálunk volt az előny (3-2). Nem sokáig sajnos, mert mindössze 24 másodperccel később Nagy verekedte be magát a kapu elé, s helyezett Kovács mellett a jobb sarokba, így kezdődhetett minden elölről (3-3).

Képek: DAB/Anda Fábián

Az újabb térfélcserét követően mintha az öltözőben maradtak volna a mieink, mert még egy perc sem telt el, mikor Betteridge éles szögből kilőtte a rövid felsőt, majd a másfél perc múlva Farkas is betalált a kapu torkából, s pillanatok alatt meglógott kettővel a Fradi (3-5). Mely hiába táborozott le ezt követően is a Bikák harmadában, mégis a mieink szereztek újabb gólt, méghozzá Marosi révén, aki remek érzékkel nyúlt bele Vas lövésébe (4-5). Ennél tovább azonban nem jutottak hokisaink, mert a véghajrában előbb Betteridge, aztán Nagy duplázott, míg Kestila bevitte a kegyelemdöfést, így a fővárosiak végül 8-4-es sikerrel vitték el a pontokat Dunaújvárosból.

DAB- FTC-Telekom 4-8 (2-2, 1-1, 1-5)

DAB: Kovács - Brus (1), Erdély, Hadzinikolic, Szalma 1, Török 1 - Léránt, Vas (1), Dézsi, Niskanen (1), Valtola 1 - Lammi, Marosi 1, Pinczés, Szabó - Tamás, Stan (1), Strenk, Horváth. Vezetőedző: Niko Eronen.

FTC: Nagy K. - Hrabal (1), Karmeniemi (1), Kestila 1, Kulmala (1), Sailio (1) - Boros, Seregély (1), Betteridge 2 (1), Nagy G. 2 (2), Tóth G. (1) - Mesikammen (1), Sarcia, Bán (1), Kreisz, Tóth A. 1 - Kucsma, Farkas 1, Galántai 1, Kozma (1). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.