Magával ragadó, hogy mindenki melléjük állt

spigott - 2023. február 27. 17:30

Óriási fegyverténynek tartja csapata továbbjutását, s pályafutása egyik legszebb napjaként emlékezik Mihók Attila vezetőedző a DFVE női vízilabdázóinak hétvégi BL-bravúrjára.

Mint arról beszámoltunk, parádés sikert ért el a DFVE felnőtt női vízilabda csapata, mely a Barcelonában aratott 13-9-es sikert követően hazai pályán is legyőzte 9-8-ra a spanyol Mediterrani együttesét, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közé. Mihók Attila gárdája rendkívül fegyelmezett és tudatos játékkal nyerte meg a párharc szombat esti összecsapását is, s teljesen megérdemelten biztosította helyét Európa legjobb négy csapata között, így érthetően elégedett volt szakvezetőnk is, aki óriási fegyverténynek tartja fiatal, még továbbra is csak formálódó együttesének továbbjutását.

– A Mediterrani úgy kezdett, ahogy neki kellett, 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, de mi a gyors hátrány ellenére sem kezdtük eldobálni a labdákat, tudtuk kontrollálni a játékot, ez fiatal korunk ellenére is nagyon érett dolog volt. Hozzáteszem, ehhez kellett egy olyan játékvezetés is, amikor tudjuk, hogy miért mi jár, mert így tudtunk ehhez is alkalmazkodni, s többek közt ezért is óriási élmény számunkra a nemzetközi mezőnyben játszani. Egy ilyen meccs után nem igazán tudok hibát találni, s most inkább a folyamatot kell elsősorban nézni, azt, ahogy eljutottunk idáig, azt, hogy kiken keresztül vezetett az utunk, s hogy mit kellett tennünk az elmúlt három-négy hónapban ahhoz, hogy egyáltalán ezt a meccset így lejátszhassuk, s egy olyan helyzetből játszhassuk le, hogy egy ekkora közönséget ide hozzon ez a sportág. Eljutottunk oda, hogy az emberek mellénk álltak, jött egy szentesi kemény mag is, amit külön köszönünk nekik, de az ország több részéről jöttek szurkolók, s ebben az a magával ragadó, hogy amit itt teszünk, azt sokan látják, és szívesen izgulnak velünk együtt.

Képek forrása: DFVE/Anda Fábián

A DFVE szakvezetője szerint azért is ér nagyon sokat a mostani bravúr, mert tényleg sztárcsapatok ellen kellett bizonyítania fiatal játékosainak, akik felnőttek a feladathoz, s edzői pályafutása egyik legszebb napjával ajándékozták meg a szakembert.

– Az elmúlt két hétben mindenkinek a fejében ott volt ez meccs, mert hiába fontos minden bajnoki meccs, s pár nappal ezelőtt még például az Egerre készültünk, azért beszédtéma volt a BL-negyeddöntő. A legjobb tizenhat között tizenöt olyan csapat volt rajtunk kívül, mely papíron jobb nálunk. Ettől függetlenül mi bementünk a nyolcba Olaszországban úgy, hogy az olasz bajnok és a tavalyi Euroliga bronzérmes volt az ellenfelünk, majd kaptuk ugye a Mediterranit, melyet mindkétszer legyőztünk, ennél nehéz többet tenni, s ez ott van most már a sportág történelmébe. Persze voltunk már többször final fourban, legutóbb ezüstérmesek lettünk, egy nagyon erős kerettel, a pandémia alatt, amikor nem voltak idegenlégiósok a csapatokban. Most viszont mindenki a legerősebb keretével lépett csatába, s így is sikerült bejutunk a négy közé, ez már tény, ez jövőre és tíz év múlva is az lesz, hogy a Dunaújváros ott van a világ elitjében, éppen ezért az az edzői karrierem egyik legszebb napja.

Spanyol ellenfél az elődöntőben

Az Európai Úszószövetség (LEN) kedden délután kijelölte a Bajnokok Ligája négyes döntőjének helyszínét, illetve elkészítette a sorozat végjátékának sorsolását is. Mint az kiderült, a DFVE női vízilabdázói ismét Spanyolországba utaznak, ugyanis négyes döntőt a Barcelonához közeli Sabadellben rendezik meg, ahol a házigazdák az olasz Orizzonte ellen ugranak medencébe, míg Mihók Attila együttesére a BL-ben idén még hibátlan spanyol sztárcsapat, a Keszthelyi Ritával megerősített spanyol Assolim CN Mataro vár a legjobb négy között. Az elődöntőket március 31-én rendezik meg, míg a helyosztókra április 1-jén kerítenek sort a csapatok.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.