A tökéletes irodai környezet 5 feltétele

Öcaline - 2023. április 24. 15:20

Egy olyan világban, ahol az emberek a fél életüket a munkahelyen töltik, annak minősége olyan szükségletté vált, amely nélkül nem lehet hatékonyan dolgozni. (X)

Mert bizony az ergonomikus székeken túl, van még néhány általános dolog, ami vízválasztó lehet jó és rossz munkahely között.

Számodra mit jelent az egészséges munkakörnyezet?

A megbecsülés, a higiénia és a tiszta környezet olyan alapvető dolgok, amelyek hiánya megalázó helyzetbe sodorja az ott dolgozókat. Szerencsére minden orvosolható! Míg a főnök és alkalmazott közötti tisztelet csak hozzáállás kérdése, addig a tisztaság és kellemetlen szagok is könnyen kezelhetőek. Ehhez szükség van egy külön étkezőre, valamint a dohányosokat arra ösztönözni, hogy az e-cigit válasszák, ami nem csak kevésbé káros, hanem az e liquid aroma miatt kevésbé szagos.

Miről ismerszik fel egy egészséges munkahely?

1. Az alkalmazottak megbecsülése
A mentális egészség az ember számára a legfontosabb, ezért az alkalmazottaknak olyan egészséges kapcsolatokra van szükségük szakmai életük során, amelyben biztosítva van a támogatás. Azt a munkavállaló, aki félelemben dolgozik a kiégés veszélyezteti.

2. Közös döntések születése
A kommunikáció átláthatósága, a munkavállalók bevonása a fontosabb döntésekre, valamint a tanulásra és képzésre való nyitottság mind olyan eszközök, amelyek megteremtik az egészséges munkakörnyezetet.

3. Összhangban a természettel
Az lenne az ideális, ha az irodák olyan épületekben lennének, amely friss levegőt és természetes fényt biztosít. De a növények jelenléte is emeli a termelékenységet, hiszen fotoszintézist végeznek, és még esztétikusak is. Mivel a világ egyre jobban odafigyel és aggódik a szennyező tényezők miatt, ezért már egy légtisztító is jelentősen növeli az iroda egészséges légkörét.

4. Egészségesebb életmód ösztönzése
Az egészséges életmód mindenki saját döntése, ezért nem kötelezővé kell tenni, hanem támogatni azokat, akik szeretnék ezt gyakorolni a munkában is. A friss víz és kávé/tea, gyümölcs, nyugodt ebédidő, pihenőszékek és álló íróasztal már jó út ennek irányába. Ez utóbbi lehetőség arra, hogy ne örökké ülve kelljen dolgozni, hanem néha lehessen megváltoztatni a pozíciót.

5. Egyéni életmódbeli tényezők
A tökéletes irodai környezet 2023-ban a sokszínűséget és alkalmazkodóképességet is jelenti. Például egyesek számára elfogadható a folyamatosan működő klíma, mások számára viszont kellemetlen. Vannak, akik szívesen bejárnak dolgozni, mások néha produktívabbak otthon. Ezek olyan dolgok, amelyek bevezetése előhozza az alkalmazottak elégedettségét, tudván, hogy egyéniségük tiszteletben van tartva.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége! (FRISSÍTVE)

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!