Milyen feladatot végez egy energetikai szakreferens?

doszerk - 2023. április 26. 11:30

Egy energetikai szakreferens valódi segítséget tud nyújtani cégek és intézmények számára. (X)

Az energiafelhasználás minden területét kielemezve szakszerű és személyre szabott tanácsokkal, akciótervvel tud szolgálni.

Miért érdemes energetikai szakreferenst alkalmazni?

Az elmúlt pár év rávilágított arra, hogy mennyire törékeny lehet egy cég, a külső (nem befolyásolható) tényezők változása esetén. Számos cég tapasztalta meg az energiafüggőséget a gyakorlatban is, mely által igazán kitetté váltak a piaci folyamatoknak.

Ezek a történések rávilágítottak arra, hogy mennyire fontos igénybe venni az EnergyHub energetikai szakreferenseinek munkáját. Természetesen a kötelezettségeknek, jogszabályoknak is meg kell felelnie minden cégnek, azonban ezen túlmutató együttműködésről van szó, mely energetikailag ki tudja hozni bármelyik cégből a maximumot.

A szolgáltatás főbb elemei

Természetesen a teljes körű jogszabályi megfelelés is része egy ilyen szolgáltatásnak. Azonban ennél sokkal többről van szó! Ilyen például a szemléletformálás is. Ez nemcsak sablon e-maileket tartalmaz, de további folyamatos információáramlást is, sőt interaktív vetélkedők mellett a családi vagy vállalati napokon való kitelepülést is.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor nemcsak általános információk kerülnek átadásra, hanem személyre szabott tanácsadásra, stratégiaalkotásra is sor kerül.

Az energetikai beruházások nemcsak megtervezésre kerülnek, de folyamatos támogatás mellett kerülnek megvalósításra is. Emellett az EKR és TAO kedvezmények igénybevételéhez is maximális támogatást nyújtanak.

Az adminisztrációs terheket is csökkenti egy energetikai szakreferens szolgáltatásának igénybevétele. Részletes riportok készülnek, köztük olyanok is, melyeket kötelezően fel kell tölteni a céges honlapra.

Milyen egy kockázatmentes szolgáltatás?

Természetesen ilyen csak akkor létezik, ha megvannak a megfelelő garanciák, és le vannak fektetve bizonyos szabályok. Épp ez az, ami például az EnergyHubtól is elvárható. A profizmusuk nemcsak ebben, de a kidolgozott folyamataikban és tapasztalataikban is tetten érhető.

Azért érdemes energetikai tanácsadó céget megbízni ezen a területen, mert ők nem kereskedők és nem is szolgáltatók. Így céljuk nem lehet más, mint az ügyfél igényeinek maximális kiszolgálása, az energiafelhasználás minimalizálása, a terület költségeinek minimálisra csökkentése.

Mindenképp érdemes egy energetikai szakreferenst felkeresni. A munkája ugyanis sokkal tovább nyúlik, mint a jogszabályi megfelelés biztosítása. Személyre szabott útmutatást, sőt stratégiát kapunk arra, hogy energetikai megközelítésben a lehető legjobbat hozzuk ki a cégből, és még a kezünket is fogják majd a megvalósítás során.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mire számíthatsz egy barber shopban?

Mire számíthatsz egy barber shopban?

2024. máj. 21.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a barber shopok, szemmel láthatóan folyamatosan nő a kifejezetten férfi hajnyírásra szakosodott szalonok száma. (X)

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

2024. máj. 20.

Folytatja az elmúlt évek szép hagyományát, a gyereknapra időzítve szervezi meg a Parázs-Varázs közösségi kavalkádját a város önkormányzata. Sütögetés, gazdag programkínálat, nagy buli csalogat a Szalki-szigetre!

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)