Talán sorsszerű volt a fináléba jutás

spigott - 2023. május 9. 17:30

Boldogan tekintett vissza az UVSE elleni bajnoki elődöntős párharcra a sorozat második mérkőzése után Mihók Attila, a DFVE női vízilabdázóinak vezetőedzője.

Mint arról beszámoltunk, parádés teljesítményt nyújtva, két rendkívül izgalmas mérkőzésen győzte le az UVSE gárdáját a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság elődöntőjében, így sorozatban ötödik alkalommal jutott be az OB I-es pontvadászat fináléjába. Vízilabdázóink ezzel együtt megszakították az újpestiek óriási sorozatát is, hiszen a fővárosiak egymás után megnyert hét bajnoki cím után maradtak le a döntőről, s idén csak a harmadik helyért játszhatnak.

Érthetően boldog volt a találkozót követően Mihók Attila, a DFVE női vízilabdázóinak vezetőedzője, aki szerint a csoda kategóriába sorolható, hogy együttese túljutott a remek erőkből álló címvédőn.
– Attól lesz nagyon magas ennek a bajnoki döntőnek az értéke, ha megnézzük, hogy ki ellen sikerült továbbjutnunk. A szezon előtt azt vártam el a csapattól, hogy küzdjünk minden meccsen, s ha ezt megtesszük, akkor bármi is lesz, én elégedett leszek. Nos, sikerült bejutunk az Euroliga négyes döntőjébe, majd most a bajnoki fináléba, éppen azt az UVSE-t legyőzve, aki ellen többször is elveszítettünk például bajnoki döntőket, sokszor éppen olyan párharcban, mint amilyet most megnyertünk. Talán sorszerű volt a továbbjutásunk, emberfeletti küzdelem volt a vízben, azt hiszem, ez a huszonötödik évem, hogy ezt csinálom, elképesztő, hogy hova jutott fizikálisan ez a sportág. Nagyon sok sikert kívánok az UVSE-nek, mely Európa szerte jó hírét keltette a sportágnak azzal, ahogy játszott, és ahogy teljesített, s az, hogy mi ezt az UVSE-t le tudtuk győzni, számomra továbbra is a csoda kategória. Nem azért, mert ne hiszek a játékosaimban, hanem azért, mert nem is tudom már, hogy idén hányadszor csináltuk már meg azt, hogy egy ilyen meccs után mi örültünk.

Végh Zoltán felvételei

A vereség ellenére sem volt csalódott Benczur Márton, az UVSE szakvezetője, akinek személyében egy nagy szurkolója biztos lesz együttesünknek a bajnoki döntőben.
– Évek óta mondom Mihivel és a dunaújvárosi csapattal kapcsolatban, hogy nagyon tisztelem, amit ők csinálnak, mert rendszeresen borítják a papírformát, akár nemzetközi, akár hazai porondon. Teljesen megérdemelten nyert a Dunaújváros, de én sem tehetek szemrehányás a lányoknak, mert egy fantasztikus csapatunk van, ezért egy ilyen meccs után nem szidom le őket, hanem a legnagyobb öröm, hogy az edzőjük lehetek. Egészen egyszerűen a kritikus pillanatokban jobb megoldásokat választott a Dunaújváros, annak viszont örülök, hogy ha már veszítek, akkor a Mihivel szemben veszítek, gratulálok a DFVE-nek és sok sikert nekik a döntőben is, ahol egyértelműen nekik szurkolok.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.