Dunaújváros Hetilap

Régen elmaradt adósságot törlesztett a fogyasztók felé a DVG Zrt.

doszerk - 2023. július 4. 10:05

Két éve annak, hogy a Dunaújváros önkormányzata saját kezébe vette a távhőszolgáltatást, a 100 százalékos tulajdonában álló cégen, a DVG Zrt.-n keresztül. 
 

Azóta a DVG Zrt. kiváló minőségben szolgáltat, és célkitűzésük volt, hogy a megfelelő távhő-ellátás mellett az ügyfélfogadás is XXI. századi minőségben történjen a cégnél. Idén nyárra ez is megvalósult. 

Jelentős javulás

Két éve szűnt meg a szerződés a DVCSH Kft.-vel, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) is úgy ítélte meg, hogy a cég alkalmatlan a távhőszolgáltatásra. Azóta a DVG Zrt. a szolgáltató Dunaújvárosban. A távhő-ellátás minősége jelentősen javult az új szolgáltatónak köszönhetően, az ügyfélfogadás is sokat fejlődött, most egy újabb fejlesztés teszi még kényelmesebbé az ügyintézést a dunaújvárosiak számára. 
A PDF-es számla igénylés és az online fizetés lehetővé tétele után ugyanis az ügyfélfogadás helyszíne is hatalmas átalakuláson megy át. 

Megújult bázisra költözik vissza az ügyfélszolgálat

Kora tavasszal költözött ideiglenes helyére a DVG Zrt. ügyfélszolgálati irodája, ezzel egy időben pedig megkezdődött a Vasmű út 10/A szám alatti helyiség felújítása. A cél az volt, hogy egy modern, minden igényt kielégítő, XXI. századi rendszerrel felszerelt ügyfélszolgálati iroda jöjjön létre.
Az egykori IBUSZ, majd Tourinform irodára rá is fért a felújítás, hiszen az elmúlt évtizedek nyomot hagytak rajta. A belső átépítésnek köszönhetően tágas ügyféltér jött létre, kényelmes, modern bútorokkal, teljesen megújultak a szociális helyiségek is, így az ott dolgozóknak is XXI. századi körülményeket biztosít a DVG Zrt.

Az épület homlokzatának rendben tartása ugyan a társasház feladata, de a munka során ennek a felújítását is elvégezték, így már messziről látszik a megújult iroda. 
Az ügyfélszolgálati iroda a szolgáltatás átvétele óta közel 48 ezres ügyfélforgalmat bonyolított le. A cég azt vallja, hogy nem csak a kiszolgálás minősége, hanem annak helyszíne is tükrözze az ügyfélközpontúságot – ezért az új iroda a külső megújulás mellett számtalan kényelmi szolgáltatással is bővül.  
A felújítási munkálatok az előzetes terveknek megfelelően, határidőre befejeződtek. A gyors visszaköltözést követően július 10-én, azaz jövő hétfőn kezdődően ismét a Vasmű út 10/A szám alatt (a volt Tourinform irodában) várja ügyfeleit a DVG Zrt. távhőszolgáltatási ágazata. 

Az iroda nyitva tartása változatlan marad: hétfőn és kedden 8-tól 17 óráig, szerdán 8-tól 12 óráig, csütörtökön pedig reggel 8-tól 20 óráig áll az ügyfelek rendelkezésére.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.