Szoros Kohász-siker

spigott - 2023. július 29. 12:30

Fordulatos csatában aratott egygólos győzelmet a Dunaszerdahely elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely nyári felkészülésének második hetében, a szlovák Dunaszerdahely ellen húzott szerelést pénteken délután fél négytől.

Rapatyi Tamás együttese az Oguntoye – Agócs, Trawczynska, Moreno, Nick, Bouti, Sallai összeállításban vágott neki az összecsapásnak, méghozzá komoly lendülettel, hiszen szűk öt perc elteltével már 4-1-re vezetett a több helyzetet is elhibázó vendégek ellen. Idővel pontosított játékán a DAC, míg a mieink oldalán egyre több hiba csúszott a helyzetek kihasználásába, így a vendégek előbb egalizáltak, majd a vezetést is magukhoz ragadták (8-9). A fordulatos csatát hozó első felvonás hajrája is nagy izgalmakat hozott, hol a mieink, hol az ellenfél vezetett, de a szünetre 13-13-as állással vonultak a felek.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően újra magához ragadta a vezetést együttesünk, ám 18-17 után sorozatban három gólt is szereztek a vendégek, igaz, túl sokáig ők sem örülhettek az előnynek, mert 21-21-nél ismét egált mutatott az eredményjelző. A mérkőzés utolsó negyedében akadtak gondok a helyzetek értékesítésével mindkét oldalon, a DAC-nál a volt dunaújvárosi Bakos, míg a mieinknél Bartók mutatott be több bravúrt, s bár az 57. percben még a vendégek álltak közelebb a sikerhez, a véghajrában Bartók újabb védéseivel, valamint Csáki duplájával fordított a Kohász, mely 25-24-es sikerrel zárta első felkészülési mérkőzését.

DKKA – HC DAC Dunaszerdahely 25-24 (13-13)

A DKKA gólszerzői: Csáki 6, Paróczy 5, Trawczynska 4, Borgyos 3, Nick 2, Sallai 1, Szalai 1, Moreno 1, Bouti 1, Lakatos 1.

A rovat további hírei: Sport

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.