Csillogó érmek a Szarvasi Kenumaratonról

spigott - 2023. augusztus 15. 7:30

Minden éremből jutott a Dragon Steel SE sárkányhajósainak az augusztus első 5-én megrendezett Szarvasi Kenumaratonon.

Immáron 26. alkalommal rendezte meg a Szarvasi Kenumaratont a Szarvasi Kajak-Kenu Club augusztus első szombatján, s az évről évre egyre népszerűbb megméretésen ezúttal is ott voltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Mint azt Tóth Edit, sárkányhajósaink vezetője érdeklődésünkre elárulta, a rajt és a cél vonala idén is a Vízi Színházzal átellenben található kajakos bázis volt, s a közös bemelegítést követően innen rajtolt el több részletben a kenukat, állószörföket, sárkányhajókat, és az outriggereket tartalmazó flotta. A célban a legjobbak érem és emléklapdíjazásban részesültek, emellett minden résztvevőnek járt az esemény hivatalos pólója, és a megszokott meleg ebéd sem maradhatott el.

– A közös bemelegítés után százkilencvenkét versenyzővel huszonegy kenu, negyvennégy SUP, hét outrigger, három sárkányhajó, egy versenykenu és két páros kajak rajtolt el. A kenusoknak és bevállalósabb versenyzőknek a 21 km-es versenytávot a két, összesen 1,1 km-es szárazföldi átkelés is komolyan megnehezítette, s a taktika nagyon komoly szerepet játszott a végső eredmények tekintetében, míg a másik lehetőség a kiszállás nélküli 12 km-es szakaszverseny volt. Egyesületünk versenyzői összesen négy legénységben voltak érdekeltek: a "Dragon 4" kategóriában Dragon Steel néven indítottunk két férfi kenu csapatot, melyekkel komoly eredményeket zsebelhettünk be, s emellett a körösi sárkányhajóban, valamint az outrigger-1 kategóriában is volt evezősünk. A befutó időeredménye alapján a "Dragon 4" kategória győztese a Dragon Steel "A" hajó lett, melyet a Körmendi László, Tóth Gergely, Fischer Péter, Tomó Sándor összeállítású csapat lapátolt az első helyre, míg a kategória ezüstérmét a Dragon Steel "B" (Illés Zsolt, Hováth Attila, Kótai Ferenc, Újvári Attila) harcolta ki. A szarvasi húszfős sárkányhajóval indulva, Tóth Edit harmadik helyen végzett, Varga Béla sporttársunk egyéniben outriggerben indult, ahol a dobogóról éppen lecsúszva ért célba a negyedik helyen, mert egy horgász damil megakadályozta abban, hogy dobogóra állhasson.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Tóth Edit elmondta még, hogy óriási élmény volt számukra a szarvasi megméretés, a rendkívül barátságos fogadtatás és az együtt elért sikerek, az arany- az ezüst- és a bronzérmek, s nagyon büszkék arra, hogy mindkét kenus csapatuk dobogóra állhatott, így méltán voltak büszkék a viadalon résztvevő versenyzőikre.

Szintén a Dragon Steel SE sárkányhajósaival kapcsolatos információ még, hogy nagy sikert aratott az egyesület IV. Nyári Sárkányhajó Tábora, melyet augusztus 7. és 11. között rendeztek meg. A tábort ismét igen komoly létszámban tartották meg, s eredményességét jól mutatja, hogy a résztvevők közül többen is beléptek az egyesület tagjai közé, hogy ifjúsági versenyzőkként folytathassák velük a sportolást.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.