Jön, jön, jön, bulira fel, folytatódik a Kalandpark Fesztivál!

doszerk - 2023. augusztus 2. 9:56

Helyi zenekarok koncertjei, a Blahalouiasana bulija, vidám- és kalandpark, kisvonat, kertmozi maraton és gyermekprogramok – Kalandpark Fesztivál, második felvonás, programözön itt! 

A kisvonat és a kertmozi is ingyenesen látogatható, az esti nagykoncertre pedig a dunaújvárosiak kedvezményes áron vásárolhatnak a helyszínen jegyet vagy bérletet: augusztus 11-13. között, vagyis jövő péntektől vasárnapig folytatódik a Kalandpark Fesztivál a volt Vidám Park területén. 

Ingyenes szabadtéri mozimaraton a fák alatt

Augusztus 11. (péntek)

Augusztus 11-én, pénteken folytatódik a színes plédes kertmozi, ahol mindenkori közönségkedvenc filmek között is válogathatnak a mozirajongók. 
18.30-tól Nemes Anna Szerelemhely című műsorának legújabb része lesz látható, amelyben Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművésszel, Dunaújváros díszpolgárával járják be sztálinvárosi gyermekkorának helyszíneit – a vidámparkot, a stadiont, a mozit és persze a színházat.
19.30-tól pódiumbeszélgetés részeként együtt nosztalgiáznak, majd 20.00 órától Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével egy igazi klasszikus, a Sose halunk meg című film lesz műsoron. 

Augusztus 12. (szombat)

A szabadtéri mozizás élménye augusztus 12-én, szombaton 10 órától folytatódik: a kisgyermekek az Így neveld a sárkányodat, amelyben egy sárkányölő viking tinédzser és egy sebesült sárkány barátságát követhetik nyomon.
13 órától egy zenés romantikus vígjáték, a Yesterday lesz műsoron, amelyben az addig sikertelen zenész hirtelen azt veszi észre, hogy ő az egyetlen ember, aki valaha is hallott a Beatlesről, és híressé válik, amikor saját szerzeményeként adja elő a dalaikat.
17.30-tól pedig a Top Gun: Maverick című akciófilmet vetítik Tom Cruise-al a főszerepben, aki vakmerő tesztpilótaként egy osztagnyi Top Gun növendéket olyan különleges küldetésre kell kiképeznie, amilyet élő pilóta még nem látott. 

Augusztus 13. (vasárnap)

A programsorozat zárónapján 10 órától kicsik és nagyok a Minyonok világába repülhetnek, amikor is Gru színre lép, és amelyből melyből kiderül, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza.
14 órától a Rocketman zárja a kertmozi maratont, amely zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek történetéről. A nézők nyomon követhetik, ahogyan a félénk zongorista csodagyerekből világszerte ismert szupersztár lesz. 
A mozizáshoz elengedhetetlen finomságokat, mint a pattogatott kukorica, nachos és frissítő üdítő a Kultik Mozi csapata biztosítja. A filmek ingyenesen látogathatók!

Koncertek és programdömping egészen éjfélig – augusztus 12. 

Szombaton a kertmozi mellett már délelőtt kezdődnek a programok.
10 órától kalandpark és vidámpark is várja a kilátogatókat, többek között ugrálóvárral. 
11 órától a nap folyamán ingyenes arcfestő és selfie gép is lesz. 
11 órától pedig egészen 19 óráig ingyenesen használható kisvonat közlekedik – ezúttal a Római városrészből.
Délután a dunaújvárosi zenekaroké a főszerep: 15 órától az Akusztikum zenekar, 16.30-tól a Kötelező zenekar lép fel, mindkét koncert ingyenesen látogatható.
20 órától a Blahalouisiana zenekar ad nagykoncertet, amire a dunaújvárosiak a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak belépőt – figyelem, fontos: itt csak készpénzes fizetés lehetséges majd!
A Blahalouisiana koncertje után pedig azonnal színpadra pattan DJ Matkovics, aki éjfélig szórakoztatja majd a közönséget – így addig tudnak táncolni, bulizni, vagy a büfé asztalainál beszélgetni, iszogatni a kilátogatók. Erre az eseményre is ingyenes a belépés!

A vasárnap nemcsak a gyermekeké 

Augusztus 13-án, vasárnap 10 órától ismét kalandpark és vidámpark, 11 órától pedig ingyenes arcfestő várja a kilátogató gyermekeket. 
Mindhárom napon a városlakóknak lehetősége lesz vásárolni különféle finomságokat: édesség, hot-dog, fagylalt, és vattacukor közül válogathatnak.

Mindenkit vár a Kalandpark Fesztivál második felvonása – irány a volt Vidám Park!

(Forrás és illusztráció: www.dunaujvaros.hu; Blahaluisiana – facebook) 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

2024. máj. 08.

Izgalmas eseménnyel, gyerekek főszereplésével folytatódott a Közbiztonsági Hónap sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. Az elmúlt években az ovisok és kisiskolások kedvencévé vált a Pindur Pandúrok közlekedésbiztonsági viadal, amelynek ezúttal is az egyetem tornacsarnoka adott otthont. Hangkép.

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

2024. máj. 07.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!