Újpesti öröm a szétlövés után

spigott - 2023. augusztus 20. 7:30

Kétgólos hátrányból felállt, s végül büntetőlövések után szenvedett 3-2-es vereséget első nyári edzőmeccsén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpest otthonában.

Kép: DAB-archív

Első nyári edzőmeccsét játszotta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely szombaton délután öttől az Újpest otthonában vendégszerepelt. A találkozó nyitó húsz perces változatos küzdelmet hozott, s bár az iramra nem lehetett panasz, azért nagyon lehetett látni, hogy mindkét csapatnak ez az első edzőmeccse, mert a korong azért sokat dadogott az ütőkön.

Ezzel együtt akadtak lehetőségek, a mieink kapuvasig is eljutottak, de az első gólt a hazaiak szerezték, s egy emberfórt mindössze tizenöt másodperc alatt kihasználva megszerezték a vezetést az 14. percben. A gól után igyekezett váltani együttesünk, de egy eladott korongból kontráztak a lilák, s két perccel vezető góljuk után újra mattolták Kovács kapust (2-0). A harmadik hajrájában kettős emberfórban támadhattak a szépítésért Acélbikáink, de lövésig sem nagyon jutottak, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonást nagyobb tempóban kezdték hokisaink, ám az újpestiek sem akartak lemaradni, így élvezetes, de hullámzó játékot láthattak azok, akik kilátogattak a meccsre. Mindkét csapat előtt több ziccer adódott, a hazaiak és a mieink is eljutottak egy-egy kapuvasig, de újabb találat egészen a harmad utolsó percéig nem született. Ekkor újra emberfórba került együttesünk, mely Dostálek "beleérős" találatával megfelezte hátrányát (2-1).

A harmadik húsz perc elején nagyon beszorította ellenfelét a DAB, de a lilák jól blokkoltak, majd nem sokkal később már a dunaújvárosi védelemnek volt több feladata. Az 50. percben kihagyott az UTE védelme is, ezt Svars használta ki szemfülesen, s egy szép góllal egyenlíteni tudott (2-2). A hátralévő időben mindkét gárda eldönthette volna a találkozót, ám a kapusok és a csatárok párharcait rendre előbbiek nyerték, így 2-2-es döntetlennel ért véget a rendes játékidő.

Mely után nem hosszabbítás, hanem rávezetések döntötték el a meccset, s a büntetőlövésekben végül a lila-fehérek voltak pontosabbak, mert hét próbálkozásukból ők hármat belőttek, míg a mieink csak kétszer céloztak pontosan (Hadzinikolic, Somogyi), így végül az UTE örülhetett a 3-2-es sikernek.

UTE – DAB 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) – büntetőlövések után

DAB: Kovács (Tóth) – Moore, Maarnela, Somogyi, Nemes, Szalma – Varga, Léránt, Hadzinikolic, Sillanpää, Dostálek – Svars, Ahonen, Elomaa, Koskinen, Dézsi – Sysak, Belicenka, Szabó, Pinczés, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.