Érmes helyek Fadd-Domboriból

spigott - 2023. szeptember 21. 17:30

Remekül szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett 21. Magyar Sárkányhajó Bajnokságon.

A ravennai Klublegénység Európa-bajnokságról éppen hazatérve, a hétvégén már újra kemény küzdelmekbe kellet bevetnie magukat sárkányhajósainknak, ugyanis a Dragon Steel SE versenyzői a 21. Magyar Sárkányhajó Bajnokságon is részt vettek szeptember 16-án és 17-én.

A Fadd-Domboriban rendezett viadalon 200, 500, 2000, valamint a jubileumi (25 éves a Magyar Sárkányhajó Szövetség) 100 méteres távon mérették meg magukat a résztvevők, árulta el érdeklődésünkre Tóth Edit, a Dragon Steel SE sárkányhajósainak elnöke, akitől megtudtuk, hogy a dunaújvárosiak ezúttal is szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szorítókat.
– A legrangosabb hazai megmérettetésen egyesületünk 4 versenyszámban, 40 versenyzővel nevezett U24 vegyes, premier open és senior open kategóriában és minden futamban érmes helyezést vívott ki. A legelső sikerünk a senior open 200 m-en elért bajnoki bronzérem volt. Az U24-es hajónk 200 méteren szintén bronzérmes lett, azonban itt ki kell emelni, hogy ez a csapat a jövő évi nemzetközi versenyeken való indulásunk jogát vívta ki a 10-21 éves korú tagjainkkal, mindössze 15 éves átlagkorosztályával úgy, hogy három korábbi U18-as világbajnok segítette a szokásos nyári sárkányhajó táborból hozzánk csatlakozott korábbi és teljesen újonc fiatalokat. Szombat délután a premier open csapatunk 2000 méteren ezüstérmet szerzett, míg vasárnap további sikereket zsebeltünk be, a premier open csapatunk 500 méteres távon kemény küzdelmekben szerzett bronzérmet.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Tóth Edit kiemelte, nehézségeik ellenére négy bajnoki éremmel gazdagodtak és egy jó hangulatú versengésben volt részünk a viadalon. Csapatuk tagjai küzdöttek egymásért, a hajó jó teljesítményéért és nem utolsó sorban, pozitív hangulatban, jó érzéssel tértek haza a Magyar Bajnokságról. A legbüszkébbek az U24-es hajójukra voltak, hogy az idén sikerült őket nagyhajóban a (20 fős) bajnokságon kiállítani és ott egységes csapatként harcolni látni őket. A hangsúly mostantól a jövő évi hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülésen van.

A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora: Biró Abigél, Biró László, Biró Vivien, Biró Zalán, Bőhm Angéla, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Guld Lívia, Hallas János, Horváth Attila, Horváth Lujza, Illés Zsolt, Inger Zita, Kállay Kristóf, Dr. Katona Zoltán, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kurucz Zoltán, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Mihályi Máté, Orsós-Tóth Alíz, Ősz Zita, Pahocsa Kristóf, Putráné Prak Ágnes, Simon Péter, Simon Tamás, Simonidesz Zoltán, Szabó András, Telekes Ábel, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Udvari Martin, Udvari Nóra, Varga Béla, Wágner Petra,, Wizner Dávid, Wizner Luca.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.