Ha konyhai eszköz, akkor fontos a minőség

doszerk - 2023. szeptember 12. 14:05

A konyhában a hatékony sütés-főzéshez biztosítani kell a megfelelő körülményeket is. Itt nemcsak arra gondolunk, hogy a konyha kialakítása is meghatározó tud lenni, de az sem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk. (X)

Szerencsére ma már igazán minőségi termékek közül is tudunk válogatni.

Konyhai eszközből szinte sosem elég

Mindig jól jön egy újabb sütőforma vagy más eszköz. Azonban az sem mindegy, hogy pontosan milyet választunk. Szerencsére a PaleoCentrum Ibili kínálatában minden megtalálható, amire szükségünk lehet a konyhában. Ilyen például a bambusz pároló, amivel gyorsan lehet egészséges és egyben ízletes ételeket elkészíteni. Ez azért is előnyös, mert a legtöbb étel akár 10-15 perc alatt is elkészül benne. Konkrétan a párolás egy új dimenzióját fogjuk megkapni a segítségével, és nem kell többé amiatt aggódni, hogy vízben agyonfőzött, íztelen és színtelen párolt ételt fogunk kapni végeredményként.

De ugyanúgy a konyhai eszközök közé tartoznak a csokiformák és sütőformák. Találhatunk olyan speciális termékeket is, amelyeket kifejezetten madeleine elkészítéséhez lehet használni. Ez az aprósütemény többféle változatban is elkészíthető és egyszerűen megunhatatlan. Nyáron kerülhet bele ribizli, áfonya, eper, málna is, vagy télen különböző aszalt gyümölcsöt is használhatunk hozzá.

Ha már különleges sütemények, akkor nem szabad megfeledkezni a panettone karácsonyi édességről, amihez szintén találhatunk speciális sütőformát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak az ünnepi időszakban lehet elkészíteni, hisz kuglófot is lehet bármikor enni. Rakhatunk bele kandírozott gyümölcsöt, de akár mazsolát is, mindenkinek a saját ízlésére és étvágyára van bízva, hogy mivel "bolondítja meg" az elkészült ételt.

A paleo ételek is könnyebben elkészíthetőek

Ha minőségi konyhai eszközöket használunk, azzal tulajdonképpen minden ételt egyszerűbben el lehet készíteni. Igaz ez a paleo ételekre is, amelyekre különösen oda kell figyelni, hogy mi kerülhet bele és mi nem. Ez egy igazán egészséges étrendnek, sőt, inkább életmódnak számít, aminek a segítségével minden olyan káros alapanyagot és élelmiszert kizárhatunk, ami a mai modern hétköznapjainkra jellemző lehet.

Rohanó világunkban egyre kevesebb figyelmet fordítunk az étkezésre. Csak gyorsan “bedobunk valamit” és már megyünk is tovább, pedig nem szabad félvállról venni.

Érdemes elkerülni pár alapanyagot

Ilyen például a hozzáadott cukor, ami számtalan betegség kialakulását segíti elő, és az elhízás egyik fő okozója is. Cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák: ezek mind visszavezethetőek a túlzott cukorbevitelre. Szinte ugyanez igaz a gabonafélékre is, amelyeket szintén ajánlott elkerülni, hogy egészségesebben étkezzünk. 

A "tiltólistán" szerepelnek még a tejtermékek, a hüvelyesek és a növényi olajok egy része is. Az egészséges étkezés elsőre ijesztőnek tűnhet, de egyáltalán nem lehetetlen.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál!

Retro majális a Vasmű úton – jön, jön, jön a Sugárúti Fesztivál!

2024. ápr. 29.

Élményözön és időutazás, programcunami műfaji határok nélkül – itt a Sugárúti Fesztivál nagyon részletes programja. Aki csak teheti, kapcsolódjon be a május 1-jén, szerdán futó eseménysorozat kavalkádjába, legyetek, legyünk újra sokan! Vigyázat, horror a vége!

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

A kerti munka kényelme: ezért jó döntés egy akkumulátoros metszőolló

2024. ápr. 29.

A kerti munka a tavaszi szezon elkerülhetetlen velejárója. Ha szeretnénk megkönnyíteni, manapság már rengeteg hasznos eszköz áll rendelkezésünkre. Ilyen innovatív megoldás például az akkumulátoros metszőolló is, ami számos előnnyel jár a hagyományos eszközökkel szemben. (X)

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

Nyárias nyitány, aztán aranyat érő esős napok

2024. ápr. 29.

Folytatódik a kellemes tavaszi, már-már nyárias idő a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint: május 1-jén napsütés csalogat a szabadba, csütörtöktől már aranyat érő esők jöhetnek.

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

90 évesen is derűsen, sok boldogságot!

2024. ápr. 28.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Mráz Józsefné, Margit néni is 90 éves lett. A jeles alaklomból Barta Endre alpolgármester látogatta meg otthonában, és adta át a városvezetés jókívánságait.

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)