Hegyvidéki környezet, ahol testileg-lelkileg is feltöltődhetünk

doszerk - 2023. szeptember 17. 17:30

Az életünk sokszor annyira hektikus és stresszes, hogy szükségünk van a kikapcsolódásra, arra, hogy a mindennapos mókuskerékből kiszakadva új élményeket tapasztaljunk meg. Ilyenkor érdemes rábökni a térképen egy helyre, és minél előbb lefoglalni a szálláshelyet. (X)

Nem feltétlenül kell külföldön keresgélni ez ügyben, hiszen az országhatárokon belül is rábukkanhatunk igazi gyöngyszemekre, például egy szép hegyvidéki területre, ahova mindenképp érdemes ellátogatni.

Élmény a testnek és a léleknek

Ilyen például Bélapátfalva is, ami a Bükk-vidéken helyezkedik el. Ha oda utazunk, akkor a WoodLand Luxury vendégházban érdemes szállást foglalnunk, ott ugyanis páratlan kilátást kapunk a hegyvidékre, és nemcsak testileg, hanem lelkileg is feltöltődhetünk.

Nézzük, hogy milyen élményekben lehet részünk, ha az utunk egy csodás hegyvidékre vezet!

Feltöltődés a természetben

Az egyik legerősebb ok, ami a hegyvidéki táj mellett szól, az az, hogy lehetőségünk van feltöltődni és élményeket szerezni a természetben. A városi élettel járó stressz és feszültség azonnal elkezd feloldódni, ahogy meglátjuk a fölénk magasodó hegyeket a távolban. 

A hegyek látványa kellemes érzést okoz, nyugalmat, békét teremt a szívünkben és az elménkben egyaránt. Ehhez persze rá kell hangolódni a környezetre, és képesnek kell lennünk arra, hogy a hátunk mögött hagyjuk a mindennapok zaját, feszítő tempóját. 

A természetben töltött idő ebben óriási támogatást ad, hiszen a csodaszép természeti képződmények látványa elvonja a figyelmünket, és segítenek az “itt és most”-ra koncentrálni. A friss levegő, a madárcsicsergés és az erdőben tett kellemes séták hozzájárulnak ahhoz, hogy visszanyerjük az egyensúlyunkat és magasabb energiaszintre kerüljünk. 

Festői panoráma

Ha egy hegyvidéki tájra utazunk, akkor számíthatunk rá, hogy festői panorámákat láthatunk, például ha felmegyünk egy magaslatra, kilátóra, vagy ha olyan helyen szállunk meg, ahol az ablakból egyenesen rálátunk a környékre. 

A hegyek, erdők, tavak, patakok lélegzetelállító látványt nyújtanak, amit városi környezetben aligha tapasztalhatunk meg. Különösen úgy nem, hogy egy elképesztően nyugodt atmoszféra is társul hozzá. Az esti csillaghullások, naplementék vagy napfelkelték olyan élmények, amik örökre az emlékezetünkbe vésődnek. 

Spirituális energiák

A hegyvidékek gyakran spirituális energiákkal is rendelkeznek, amit csak azok érthetnek meg igazán, akik a saját bőrükön tapasztalják meg a jelenlétüket. Ezek egyfajta lelki harmóniát és belső béke érzést okoznak, aminek köszönhetően, ha nyitottak vagyunk rá, akkor egy mély meditatív állapotba kerülhetünk. 

A mindennapokban számos kötelezettségnek kell eleget tennünk, alkalmanként azonban nagyon fontos, hogy elutazzunk egy szép helyre, ahol pihenhetünk, kikapcsolódhatunk, és akár izgalmas kalandokban is részünk lehet.

Erre tökéletes lehetőséget kínál Bélapátfalva, ahol a WoodLand Luxury vendégház festői környezetben vár minket.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Parázs-Varázs, gyermeknap: sikerszéria a Szalki-szigeten (galériával)

Parázs-Varázs, gyermeknap: sikerszéria a Szalki-szigeten (galériával)

2024. máj. 27.

Nagy tömeget vonzott és kegyetlenül jól sikerült a kavalkád, amit idén is vétek lett volna kihagyni – írom ezt úgy, hogy vasárnap reggelre de facto leszakadt a jobb lábam. Címszavas és hiperszubjektív beszámoló jön, kapaszkodjatok. És -nak.

Hogyan határozzuk meg a cégünk székhelyét, ha a költségek csökkentése a cél?

Hogyan határozzuk meg a cégünk székhelyét, ha a költségek csökkentése a cél?

2024. máj. 27.

Egy cégalapítás során a vállalkozók fejében számos kérdés cikázhat. Biztosan felmerül bennük, hogy hogyan oldják majd meg a könyvelést, hogy milyen adminisztratív tevékenységekkel kell számolniuk, hogy milyen ütemben szeretnének növekedni – és így tovább. De egészen biztos, hogy az első kérdések között szerepel a cég székhelyének meghatározása is. (X)

Nyárias idő, de bárhol, bármikor kipattanhat egy zápor

Nyárias idő, de bárhol, bármikor kipattanhat egy zápor

2024. máj. 27.

Nem kérdés, küszöbön a kánikula, a héten már 30 fok körüli csúcsok is lehetnek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén felhősebb idő lehet, csapadékkal. A hét végn meg már: szia, nyár!

Szoboszlai, Mourinho, Németország – hogy mi a közös bennük? A közelgő Európa-bajnokság!

Szoboszlai, Mourinho, Németország – hogy mi a közös bennük? A közelgő Európa-bajnokság!

2024. máj. 27.

I am José Mourinho – bizonyára te is a portugál mester hangján olvastad fel a bemutatkozást. Hogy honnan is ered mindez? Bizony, a Topps kártyák promóciójából! Na és hogy mi köze ennek Szoboszlaihoz vagy Németországhoz? Az, hogy az Európa-bajnokság egyik fő támogatója, a Topps és annak arca, Mourinho ezzel a videóval köszönt be körülbelül két évvel ezelőtt – és lett azóta szállóige. (X)

Ünnepi előhang gyermeknapra a Rómain (galériával)

Ünnepi előhang gyermeknapra a Rómain (galériával)

2024. máj. 26.

Bár a gyermeknapi kavalkádba ma várják a családokat a Szalki-szigetre, egy remek közösségi eseményről már beszámolhatunk: Elő gyereknap a Rómain címmel rendezték pénteken, komoly kavalkád kerekedett.

"Túl az Óperencián" az esélyegyenlőségi napon

"Túl az Óperencián" az esélyegyenlőségi napon

2024. máj. 26.

A gyermeknapi kavalkád komoly együttműködésen alapuló, nagy attrakciójának ígérkezik az Esélyegyenlőségi nap seregszemléje a Szalki-szigeten ma délután. A program nyitott, mindenkit szeretettel várnak!

A cél a felhasználó- és keresőbarát weboldal

A cél a felhasználó- és keresőbarát weboldal

2024. máj. 26.

Ha még nincs weboldalunk, érdemes mihamarabb befektetni egybe. Manapság szinte már minden cégnek van weblapja, amellyel sokkal eredményesebben lehet működni, a nagyobb bevételek lehetőségéről nem is beszélve. (X)