Kovács-Seres Hunor ezüstérmes Korfun

spigott - 2023. szeptember 29. 18:02

Nagy küzdelemben szerezte meg a junior nyíltvízi Európa-bajnokság második helyét hét és fél kilométeren Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges versenyzője.

Kép: DO-archív

Korfu szigetén rendezik meg a LEN Junior Nyíltvízi Európa-bajnokságot szeptember 29. és október 1-je között, s a megméretésnek igen jó esélyekkel vágott neki a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor is, aki tavaly ifjúsági világbajnoki címet nyert a 7.5 kilométeres távon.

Hunor ma délután vágott neki a hét és fél kilométeres távnak, ám ezúttal nem tudott úgy meglépni ellenfeleitől, mint tette azt egy éve sőt, az első 1500 méteres kör végén az ötödik helyen állt a negyvenegy úszót felvonultató mezőnyben. A második körben láthatóan erősített a DKSE versenyzője, aki ekkor már a mezőny élére tudott állni, s féltávhoz közeledve már három másodperc előnnyel vezetett. A harmadik kör végére azonban utolérte őt a lengyel Kapala, aki hat kilométer után két másodperccel vezetett versenyzőnk előtt, s bár Hunor kiadott magából mindent az utolsó körben is, a lengyel fiút nem tudta befogni, így Bartosz Kapala végül 1:24:45 másodperces idővel szerezte meg az Európa-bajnoki címet, míg Kovács-Seres Hunor 1:24:49 másodperccel a második helyen végzett, mindössze egyetlen tizeddel megelőzve a végül bronzérmes német Arne Schubertet.

A junior Európa-bajnokság férfi dobogósai (7.5 km)
1. Bartosz Kapala 1:24:45.5
2. Kovács-Seres Hunor 1:24:49.8
3. Arne Schubert 1:24.49.9

A rovat további hírei: Sport

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.