Közös akció a takarítási világnapon!

Öcaline - 2023. szeptember 13. 16:00

Jeles összefogás, nyitott akció: intézményeket, egyesületeket, családokat, városlakókat várnak a takarítási világnapra időzített közösségi kezdeményezésre az erdei tornapályán – szombaton délelőtt.

A DLSZ Jót Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja hívta életre a programot, amelyhez azóta több szervezet, egyesület, de még a város önkormányzata és a "Rajta, Újváros!" Egyesület is csatlakozott – acél egyértelmű: a szeptember 16-án, szombaton 10-14 óra között esedékes akció során a résztvevők az erdei tornapályát szeretnék tisztává varázsolni.

Közösen, összefogva

A szervezők intézményeket, egyesületeket, családokat, városlakókat várnak a közös takarításra – a feladat adott: a tornapályát és környezetét szeretnék mentesíteni az illegális hulladéktól!
A Jót Szívből Dunaújvárosért! és a dunaújvárosi Decathlon Áruház közösen minden évben részt vesz a nemzetközi szemétszedés napján, vagyis a World Cleanup Day nevű eseményen, amikor emberek ezrei gyűjtenek szemetet a világ minden pontján. A DLSZ csapata elsőként csatlakozott és vállal a szervezésben szerepet az áruházzal, hogy idén is közösen, a város lakóival összefogva tisztítsák meg az erdei tornapálya környezetét az építési, kommunális és egyéb hulladékoktól.
Mint Petrás Gábor, az akciócsoport vezetője hangsúlyozta, a világnap nemcsak arról szól, hogy megtisztítjuk a köztereket az eldobált hulladéktól – a közösségi szemlélet erősítése, a szabadban történő  mozgás egyszerre ígér hasznos tevékenységet és igazi kikapcsolódást – az külön elszomorító, hogy gyakran a népszerű rekreációs bázisok, a szép túraútvonalak, kedvelt kerékpárutak, csendes horgásztavak mentén elhagyott szeméthegyek rontják el az idilli összképet. 
Itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk: a szervezők várják a dunaújvárosi sportszervezetek, iskolák, vállalkozások és persze minél több városlakó csatlakozását eseményükhöz – szeptember 16-án, szombaton 10 órától 14 óráig tervezik a programot, amely során megtisztulhat a tornapálya!

A szervezők, partnerek és támogatók listája örvendetesen hosszú – íme:

Decathlon Sportáruház
Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség
Dunaújvárosi önkormányzata
"Rajta, Újváros!" Egyesület
Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye
Vasvári Pál Általános Iskola
Pentelei Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Pannon Oktatási Központ
Dunanett Nonprofit Kft.
Pénzes Frigyes
Horváth Attila
Carissa Sportegyesület
Csapó Nóra
Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete 

A lista természetesen még bővülhet: szeretettel várnak mindenkit a nagy közös városcsinosító akcióra! Együtt könnyebb!

(A kép illusztráció)

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.