Szépen fénylő bronz a vb-ről

spigott - 2023. október 25. 12:30

Tavalyi eredményét megismételve, a harmadik helyen végzett Angyal László a Görögországban megrendezett veterán birkózó világbajnokságon.

Papp Gyula, Angyal László és Mátyás Gábor edző! (Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály)

Görögországban, Loutraki városában rendezték meg a birkózók veterán világbajnokságát október 17. és 22. között. Az ötven ország sportolóit felvonultató viadalra a világ szinte minden tájáról érkeztek versenyzők, így többek között az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Mongóliából, Ukrajnából, Németországból, Svédországból, Bulgáriából és Oroszországból is népes különítmény mérette meg magát. A mezőny erősségét jellemezte, hogy az egyiptomiak korábbi olimpiai bajnoka, Karam Graber is az indulók között volt, s most meg is szerezte első világbajnoki aranyát korosztályának küzdelmeiben.

A magyar válogatott huszonhárom fővel képviselte magát a viadalon, s köztük két dunaújvárosi versenyzőért is szoríthattunk. Papp Gyula a "C" korcsoport (46-50 évesek) 130 kg-os súlycsoportjába mérlegelt, de második mérkőzésén vállsérülést szenvedett, majd ezt követően vissza kellett lépnie a további küzdelmektől, így végül a hatodik helyen fejezte be a viadalt.

A "D" korcsoport (51-55 évesek) 88 kg-os súlycsoportjában induló Angyal László első mérkőzésén vereséget szenvedett a későbbi világbajnok, orosz Pavel Denisovtól. A vigaszágon küzdelmes mérkőzésen, 7-1-re győzte le a dán Palle Brinket, így bronzéremért birkózhatott. A kisdöntőben a bolgár Krasimir Ganev felett aratott biztos, 9-2-es sikert, s megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Angyal László ezzel megismételte tavalyi eredményét, szorgalma és teljesítménye példa lehet a fiatalok előtt is, emelte ki értékelésében Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.