Értékes iksz idegenben

spigott - 2023. november 13. 7:30

A PTE-PEAC ellen szerzete meg első pontját idegenben a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat vasárnapi fordulójában.

Kép: DO-archív

A Pécs elleni összecsapáson igyekezett megszerezni első idegenbeli pontjait a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután, s mivel a PTE mindössze egyetlen ponttal előzte meg Dobos Barna alakulatát a tabellán, így mindkét gárda számára nagyon fontos volt az összecsapás. Melyen valamivel inkább labdarúgóink voltak az aktívabbak, ám hiába volt az első és a második felvonásban is több lehetőségük, mint vendéglátójuknak, ezúttal sajnos nem sikerült kapuba találni. Emellett azért a védekezés jól működött, így a hazaiak sem tudták mattolni együttesünket, mely a 0-0-s döntetlennel ugyan megszerezte első pontját idegenben, de továbbra sem tudott elmozdulni a tabella utolsó helyélről, igaz a már bennmaradást jelentő 12. hely továbbra is csak négy pontra van a dunaújvárosi labdarúgóktól.

A mérkőzést követően dr. Dobos Barna vezetőedző érdeklődésünkre elárulta, bár örülnek annak, hogy sikerült végre idegenben is pontot szerezni, a lehetőségek alapján ebből lehetett volna akár három is.
– Annak örülhetünk, hogy egy rivális ellen pontot szereztünk, ez a minimum célunk volt, mert a Szentlőrinc elleni bravúrnak így volt értéke. Összességében közelebb álltunk a győzelemhez, több lehetőségünk volt, mint a hazaiaknak, s bár sajnos nem tudtuk az i-re feltenni a pontot, értékes pontot szereztünk idegenben. A játékban ott folytattuk, ahol Szentlőrinc ellen abbahagytuk, megvolt a labdabirtoklásunk, voltak jó támadásaink, igazából csak a gól hiányzott a játékunkból. Megvoltak a lehetőségeink a három pont megszerzéséhez, s bár a végén ellenfelünknek is volt egy helyzete, azt meg tudtuk akadályozni.

PTE-PEAC – Dunaújváros FC 0-0

DFC: Molnár – Horváth, Hegedűs, Stampfel, Szepessy, Hompót, Puskás, Tapiska, Vörös, Bata, Marlen (Gál, 71.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.