Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Függönyt fel! – színes családi délutánt szervez a Wesley-Da Capo iskola

Öcaline - 2023. november 29. 10:30

Aukcióval egybekötött adománygyűjtő művészeti délutánra várják az intézmény kínálata és programja iránt érdeklődőket – az eseménysorozat helyszíne az Arany János iskola "B" épülete lesz pénteken.

A Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola gördülékeny működése érdekében szervezik meg a Függönyt fel! című eseményt december 1-jén, pénteken, tudatta a DO-val Kurina Laura igazgató. Mint a kínálat részleteiről elmondta, izgalmas művészeti kalandozásra várják az érdeklődőket – a zene-, a tánc- és a képzőművészet terében barangolva a családi délután vendégei betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé a Wesley-Da Capo tanárai segítségével.
A kötetlenül, szabad program helyszíne az Arany János Általános Iskola "B" épülete lesz, a függöny 15.30-kor gördül föl. A program szervezői interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel szeretnék bemutatni a művészeti iskola működését, múltját, jelenét. A zeneszobában zenész tanárokkal beszélgethetnek a vendégek, emellett kipróbálhatják a hangszereket. A közös muzsikával, énekléssel körített programra 16 és 16.30 órakor várják az érdeklődőket a 38-as teremben.

Tánctörténeti barangolásra a 21-es teremben lesz lehetőség – szintén 16 és 16.30 órai kezdettel, míg a képzőművész szak tanárai kreatív kézműves foglalkozást tartanak az ebédlőben 16 órától.
Ezzel még nincs vége: az aulában 17 órakor kezdődik a festészet tanszakos növendékek kiállítása – az esemény kínálatát a Wesley-Da Capo történetének rövid bemutatása, valamint több alkotás árverezése is színesíti. A nyílt nap záróeseményként – a tervek szerint 17.30-tól – a tornacsarnokban moderntáncos produkciókat láthat a közönség, majd a néptáncosoké lesz a porond; a táncház keretében több néprajzi tájegység alaplépéseit is megtanulhatják a vendégek!

A program nyitott – szeretettel várják a Wesley tanulóit, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt!

(Címlap és belső oldali kép: Végh Zoltán; nyitó illusztráció: Wesley-Da Capo – facebook)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Móricz 70 – jubileumi gálakoncert koronáz

Móricz 70 – jubileumi gálakoncert koronáz

2024. máj. 23.

A minifesztivál sűrű programja után a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában rendez nagyszabású gálakoncertet az alapítása 70. évfordulóját ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola szombaton. A névadó unokáját is várják!

DSTV: komédiára készülnek a Bartókban

DSTV: komédiára készülnek a Bartókban

2024. máj. 23.

Örökbecsű vígjáték színpadi adaptációjával folytatódik a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora, derül ki a DSTV összeállításából. Már meg is kezdődtek a Hyppolit, a lakáj című komédia olvasópróbái – kacagtató élményt ígérnek. Hangkép.

DSTV: móriczos minifesztivál a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: móriczos minifesztivál a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 19.

Az eseménysorozatról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése. Móricz 70 címmel különleges  kiállítás nyílt, egyúttal minifesztivál kezdődött a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a muzsikával bőven spékelt eseményből igazi zeneünnep  kerekedett. Hangkép.

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

DSTV: kakaókoncertek a zeneiskolában

2024. máj. 18.

Fontos eseményekre készült a héten a Sándor Frigyes Zeneiskola, derül ki a DSTV összegzéséből. A sorozat első állomásaként kakaókoncertekre várták a város ovisait, majd az általános iskolák fiatal növendékei előtt mutatkozott be az intézmény. Hangkép.

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: élő irodalom a Kortárs Művészeti Intézetben

2024. máj. 16.

Jeles vendéggel folytatódott az Utószó irodalmi antológia sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben. A kötetbemutató keretében Gyöngyössy Csaba beszélgetőpartnere ez alkalommal Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező volt. Hangkép.

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!