Dunaújváros Hetilap

Harmincnál több napirendről dönthet a közgyűlés

Öcaline - 2023. november 15. 18:19

Fajsúlyos döntések egész sora vár a közgyűlés tagjaira a Városházán csütörtökön: a 9 órakor kezdődő nyílt ülésen harminc, majd zárt ajtók mögött további két téma lesz napirenden. 

Díjátadó ünnepséggel kezdődik az önkormányzat közgyűlése november 16-án, csütörtökön 9 órától a Városháza közgyűlési termében –  a "Szociális Munkáért – Dunaújváros" díj kitüntetettjei vehetik át az elismerést.

Költségvetéstől rendeletekig

A tanácskozás elején a bevett gyakorlat szerint a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, valamint a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés lesz terítéken, ezt követően fajsúlyos döntések sora vár a közgyűlés tagjaira. Módosulhat az önkormányzat fenntartásában működő szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló rendelet, változhat a költségvetés, és dönthetnek a képviselők az első három negyedév pénzügyi terve teljesítéséről szóló tájékoztató kapcsán is. A város településrendezési eszközei módosításának elindításáról is határozhat a testület – egy döntéssel a város több területén is –, majd a Modern Városok Program keretében futott, a Szalki-sziget rekreációs célú fejlesztése elnevezésű projekttel kapcsolatos döntések várnak a képviselőkre.

Pályázati színtéren

Több döntés születhet a Mondbach-kúriát és a Baracsi úti Arborétumot érintő fejlesztések szerződései kapcsán, és szintén fontos döntések várnak a képviselőkre a Dunaújvárosi Bölcsődék fejlesztése című projekt megvalósításához kapcsolódó közbeszerzési feladatok szerződéseivel kapcsolatban.
Döntés születhet a Kerékpárút fejlesztése Dunaújvárosban című pályázati projekt közbeszerzési szerződéséről is, majd módosíthatják a program kivitelezésére vonatkozó szerződést.

Közösségi fronton, intézményi közegben

Dönthet a testület a város területén közösségi találkozópont és közösségi internet kialakítása tárgyában kötött vállalkozási keretszerződés módosításáról, támogatási szerződés megkötéséről a Kallós Dezső utca 2-8. számú társasház állapotrögzítése az ahhoz kapcsolódó szakvélemény elkészítése kapcsán, majd több intézményi vonatkozású téma vár a döntéshozókra.
Így módosíthatják a Modern Művészetért Közalapítvány költségvetési előirányzatát, dönthetnek a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros költségvetési előirányzatának módosításáról is. És ha már bölcsődék: az intézmény jövő nyári nyitvatartási rendjének meghatározása is napirenden lesz csütörtökön.
Elfogadhatja a testület a Dunaújvárosi Óvoda nevelési évéről szóló beszámolóját, valamint az intézmény 2023/2024-es nevelési évre vonatkozó munkatervét (és házirendjét) is. Dönthetnek a képviselők a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány alapító okiratának módosításáról, a Magyar Papírmúzeumért Alapítvánnyal kötendő támogatási szerződés jóváhagyásáról, majd a Barátság városrészi rendelőben működő 1. számú és 2. számú felnőtt háziorvosi körzetet ellátó háziorvosok részére a rezsi kiadásokhoz történő hozzájárulást célzó javaslatról is.
Szintén a csütörtöki közgyűlés határozhat a jövő évi párizsi olimpiára részvételi jogot szerzett sportoló támogatásáról, sor kerülhet a lőtér ingatlanán végzendő beruházás jóváhagyásáról, valamint egy Budai Nagy Antal úti ingatlan értékesítését célzó javaslatról.
Dönthet a testület a GMBS Kft. megbízását célzó javaslatról, az önkormányzat vagyon- és felelősségbiztosításával kapcsolatos biztosítói ajánlatok értékeléséről is. Az ülés végén is lesz zsebbevágó napirend: dönthetnek ugyanis a jövő évi villamos energia beszerzéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás eredményéről.
Határozhat a testület a Belső Ellenőrzési Osztály jövő évi belső ellenőrzési tervének jóváhagyásáról, a köztemetési szolgáltatásra vonatkozó pályázat ajánlattevőinek kiválasztásáról, valamint együttműködési és támogatási megállapodás megkötéséről a közfoglalkoztatást végző munkáltatókkal.
A nyílt ülés végeztével két témáról zárt ajtó mögött dönthet a testület: előbb elfogadhatják a "Dunaújváros Egészségügyéért" díj adományozására vonatkozó javaslatot, majd az Intercisa Múzeum igazgatói munkaköre betöltéséről határozhatnak a képviselők.

(Archív fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról.