Túl az első keretszűkítésen

doszerk - 2023. december 21. 17:30

Nehéz szívvel, de öt játékostól – meglehet, ideiglenesen – elköszönt a két kapitány a női vízilabda válogatottnál.

Főoldali és belső kép: MVLSZ-archív

Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapja beszámolt, megtörtént az első szűkítés női vízilabda válogatottunknál, s öt játékosnak köszönte meg az eddigi munkát Cseh Sándor és Mihók Attila – Baksa Vanda, Dobi Dorina, Mészáros Kata, Peresztegi-Nagy Kinga és Torma Luca nélkül folytatja a keret a felkészülést.

"Egyelőre tizennyolc fővel készülünk tovább, a két ünnep között a spanyolországi edzőtáborba pedig tizenhatan megyünk, azt követően jelöljük ki a 15 fős Eb-csapatot" – mondta Cseh Sándor. – Év vége van, rossz idő, vírusok repkednek, ezt múlt héten is megtapasztaltuk, azaz az Eb-t követően is nagyobb létszámmal akarjuk majd folytatni a vb-felkészülést, úgyhogy akiktől most el kellett köszönnünk, azok is visszakerülhetnek még a keretbe, ha úgy alakul.

Cseh Sándor egyébként bevallotta, nem várt érzelmi megpróbáltatást jelentett a szűkítés. "Az elmúlt években az utánpótlásban több ilyenben is volt részem, az ember azt hiszi, megszokja, ehhez képest úgy találtam, hogy még nehezebb volt, mint eddig bármikor. Talán azért is, mert női sportolóknál ez még inkább megterhelő lelkileg: olyanoktól elköszönni, akik ugyanúgy beleadtak száz százalékot minden edzésen, mint a többiek. Én személy szerint, és ezt Attila nevében is mondhatom, nagyon-nagyon sajnáltuk a most kimaradó játékosokat, de egyszerűen nem tudunk, mit csinálni – egy válogatottnál egy világverseny előtt nincs más út."

A kapitány elmondta, a kínaiak elleni párosmérkőzést követően a spanyolországi túra egy újabb komolyabb lépcsőfok, több kétkapus gyakorlással, illetve egy (talán két) hivatalos mérkőzéssel az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes ellen, Barcelonában.

Az első keretszűkítés után a DFVE öt játékosa, Maczkó Lilla, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Horváth Brigitta, valamint Szabó Nikolett küzdhet még tovább azért, hogy biztosítsa helyét a végleges Európa-bajnoki csapatban.

A rovat további hírei: Sport

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.