A hulladék elszállítása az 1. kerületben: ideális megoldás a konténerrendelés

doszerk - 2024. január 12. 15:15

A konténerrendelés az egyik leghatékonyabb módszer arra, ha nagy mennyiségű hulladéktól kell szinte azonnal megszabadulni. (X)

Az építkezések, felújítások és lomtalanítások során rengeteg felesleges anyag, eszköz "termelődik", ami egy idő után a munkálatokat is akadályozni fogja, ha nem kerül elszállításra.

A konténerrendelés folyamata: hová rakjuk a tárolót?

Az első kérdés természetesen az, hogy mégis hova kerüljön a sittszállítás során igényelt konténer. Általában két megoldás közül lehet választani: ha van elég hely az építkezés területén, akkor ott legalább két személyautónyi részt kell keresni, mivel a teherautó maga mögé helyezi le a tárolót.

Ha ez nem megoldható, akkor közterületen kell elhelyezni a konténert. Itt azonban közterület-foglalási engedélyre lesz szükség. Ezt minden esetben az igénylőnek kell elintéznie. Az I. kerületben, Budavár területén a közterület használatához csatolni kell az igényelt területet ábrázoló helyszínrajzot. Ennek tartalmaznia kell a környező közterületeket, utcákat is. Egyértelműen fel kell tüntetni az igényelt területet, annak méreteit, hogy pontosan meg lehessen állapítani az elhelyezkedését és annak nagyságát. 

A szükséges formanyomtatvány beadását, beküldést követően át kell utalni az illeték összegét az önkormányzatnak. A pontos, aktuális díjat az önkormányzat oldalán lehet megtalálni, de telefonon is érdeklődhetünk. A tervezett használat előtt legalább 8 munkanappal kell beadni a kérelmet, de soron kívüli eljárásra is van lehetőség, amit legalább 3 munkanappal hamarabb kell kezdeményezni. A konténer elhelyezéséhez szükséges közterület-foglalási engedély legfeljebb 3 napra adható ki.

Milyen további teendők vannak?

Ha lefixáltuk, hogy mégis hova kerül a konténer, akkor a következő lépés felvenni a kapcsolatot a szállító céggel. Itt általában négy fontos információ megadására lesz szükség. Az első a konténer mérete, amit köbméterben kell megadni. 4 és 8 köbméter közötti tárolók választhatóak, érdemes általában nagyobbat kérni. A következő adat a hulladék összetétele, amiről mindig részletes leírást kell adnunk.

Végül pedig a szállítás helyes és ideje következik. Érdemes olyan időpontot keresni, amikor mi is a helyszínen tudunk tartózkodni, hogy minden zökkenőmentesen történjen.

A konténer tartalma

Vannak olyan anyagok, tárgyak, amelyeket szigorúan tilos konténerrel szállítani. Erről a listáról mindenképpen tájékozódjunk a rendelés egyeztetése során. Általánosságban elmondható, hogy olaj, olajos rongy, gumiabroncs, pala, azbeszt, növényvédő szerek, mérgező és veszélyes anyagok, kátránypapír, eternit csövek és higanytartalmú anyagok nem kerülhetnek bele a konténerbe.

Ezért is fontos, hogy pontos leírást adjunk az egyeztetés során. A veszélyes anyag szállítása is megoldható, de semmiképpen sem konténerrel.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!