Dunaújváros Hetilap

Frissítik az életmentő készülékek térképét

spigott - 2024. január 16. 18:00

Kicsivel több mint két év után aktualizálják a dunaújvárosi életmentő készülékek térképét a Dózsa György úti főposta előtt.

Kép: DO-archív

Régóta dédelgetett álma vált valóra a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek 2021-ben azzal, hogy a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal és a szövetség partnereivel közösen sikerült átadniuk városunk óriás defibrillátor vizuáltérképét a Dózsa György úti főposta előtt. A táblán a különböző városi intézményekben elhelyezett életmentő készülékek elérhetőségeit tüntették fel, így a bő két esztendővel ezelőtti adatok szerint tizennyolc helyszínen összesen huszonnégy defibrillátor állt rendelkezésre baj esetén.

Az azóta eltelt időszakban több változás is történt a készülékekkel kapcsolatban, így időszerűvé vált a térkép frissítése, árulta el érdeklődésünkre Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, aki szerint az új térkép nagy segítséget jelenthet a város lakóinak is.

– Egy körlevélben kerestük meg a különböző városi intézményeket, cégeket a közelmúltban, hogy tisztább képet kapjunk arról, miként is változott Dunaújvárosban az életmentő készülékek száma. Nagyon várjuk azon intézmények jelentkezését, ahol az elmúlt években sikerült beszerezni egy-egy ilyen készüléket, mert ezekkel is szeretnénk frissíteni az információs táblát, melyet február 15-én, már újramatricázva, a pontos adatokkal szeretnénk átadni városuk lakóinak. Már most tudomásunkra jutott egy-két változás, például két helyen már nincs defibrillátor, van ahol a számuk csökkent, de négy új helyszínen is található például készülék, ezért is gondoljuk úgy, hogy fontos frissíteni a térképet, mert tényleg életek múlhatnak azon, hogy pontosan tájékoztatjuk-e a lakosságot, vagy nem. Amennyiben van olyan intézmény, üzlet, cég, ahol található ilyen készülék, az a +36/70 616 59 41-es telefonszámon, vagy a dmjv@dlsz.hu e-mail-címen jelezheti, s amennyiben ezt megteszi, úgy február 15-én már ezeket a defibrillátorokat is feltüntetjük a térképünkön.

A rovat további hírei: Közélet

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.