Mihók Attila: több helyre is hangsúlyt kell fektetni

doszerk - 2024. január 24. 12:30

Mihók Attila, a dohai világbajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya szerint "több helyre is hangsúlyt kell fektetni" annak érdekében, hogy gárda a viadalon sikeres legyen és megszerezze az olimpiai kvótát.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Az év eleji eindhoveni Európa-bajnokságon ötödik nemzeti csapat rövid pihenő után múlt szerdán Dunaújvárosban kezdte újra a munkát, a kerethez csatlakozott Máté Zsuzsanna, Horváth Brigitta és Peresztegi-Nagy Kinga is. Mihók Attila szerint komoly kihívást jelent a forma újraidőzítése egy ilyen periódusban. "Több helyre is hangsúlyt kell fektetni. Az egyik, hogy nem egyszerű matematikailag kiszámolni, hogy a január és a februári negyeddöntők közötti, egyrészt kötött, másrészt kötetlen időt hogyan tudjuk úgy felhasználni, hogy fizikálisan a jobbik formánkat tudjuk hozni. Ebben vannak mérkőzések, pihenőidőszakok, edzések, utazások, és ezt kell eltalálni" - idézte a szövetség honlapja a szakembert, aki hozzátette, hogy a múlt héten elkezdték a fizikális szinten tartást, hiszen ez most nem felkészülés és nem formába hozás, folyamatos formáról kell beszélni.

"Lesznek könnyebb meccsek és mindent eldöntő találkozók is, próbálunk viszonyítási pontokat kijelölni, ahova úgy szeretnénk eljutni, hogy az jó legyen. Ugyanez igaz taktikailag is, az Európa-bajnokság után is azt mondtuk, hogy tudjuk, mit akarunk, és ezen nem is szeretnénk, meg nem is tudunk idő hiányában változtatni. De nyilván azokat a dolgokat, amiket az Eb-n gyengeségnek tartottunk, kicsit újra kellett gondolni és kreálni, ez folyamatban van, valamint bővítjük is a repertoárt olyan játékelemekkel, amik nehéz helyzetekben vagy adott lehetőségek okán bevethetők" - tette hozzá Mihók Attila, aki kiemelte, az Európa-bajnoki felkészüléshez képest jelentős változás, hogy a mentális részre is fókuszálnak, és még ha kicsit kapkodva is, de megpróbálják beilleszteni a programba, folyamatosan dolgoznak ezen is.

A visszatérő játékosokról szólva Mihók Attila elmondta, Máté Zsuzsannával és Horváth Brigittával hátul szeretnének masszívabbak lenni. A társ kapitány elmondta, ezen a héten Budapesten edzenek, főként férficsapatokkal gyakorolnak majd, aztán hétfőtől szerdáig Martfűn edzenek, pénteken pedig indulna Dohába. A világbajnokságon két kvótát osztanak ki, a magyarok a papírforma alapján az olasz és a kanadai csapattal versenyeznek az egyik indulási jogért.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.