Munkalehetőség Eger szállodáiban és éttermeiben

doszerk - 2024. január 24. 9:30

Eger szállodáiban és éttermeiben számos munkalehetőség vár mindazokra, akik hosszabb vagy rövidebb ideig szívesen kipróbálnák magukat a vendéglátásban, szállodaiparban. (X)

Vannak olyan pozíciók, melyeknél ügyfelekkel kell tudni bánni, és olyan háttérmunkák is akadnak szép számmal, mint például egy részmunkaidős mosogató állás.

Miért érdemes Eger szállodáiban és éttermeiben munkát vállalni?

Számos típusú munka érhető el az Egerállás oldalán is a turisták által közkedvelt városban. Nagyon sok embert vonz ez a település is, az év gyakorlatilag minden szakában, melyre igen komoly szálloda- és vendéglátóipar épült ki.

Ennek az egésznek a működtetéséhez nagyon sokféle munkaerőre szükség van. Elérhető részmunkaidős mosogató állás Eger szállodáiban és éttermeiben éppúgy, mint például szálloda menedzseri pozíció. Nagyon szerteágazó, hogy milyen tapasztalattal, milyen tudás birtokában várják a munkavállalókat. De az biztos, hogy hatalmas felvevőpiacról beszélünk, mivel már nyoma sincs a Covid-19 világjárványnak, újra felfedezték maguknak a turisták ezt a nagyszerű várost!

Idegen nyelvek, kommunikáció a vendégekkel

Nagyon sokan úgy gondolják, hogy nem is lehet elhelyezkedni a vendéglátásban, ha nem tudunk legalább három nyelven folyékonyan beszélni. Az igazat megvallva van ebben valami, de azért nem eszik ilyen forrón a kását!

Abszolút pozíciótól függ, hogy milyenek az elvárások a munkáltató felől. Ha például valaki mosogatóként dolgozik a konyhán, akkor garantáltan nem fog találkozni a vendégekkel, így nincs is szüksége olyan komoly nyelvtudásra, mint például egy pincér esetén, aki folyamatosan kommunikál akár angolul, akár németül is.

De még az olyan pozíciókban sem kell két idegen nyelven folyékonyan beszélni, ahol ügyfelekkel foglalkozunk. Tökéletes példa erre a pincérkedés. Persze legalább a magyar mellett egy középszintű angol azért nem árt.

De ha van a csapatban olyan, aki németül jól beszél, és olyanok is, akik angolul, akkor 1-2 ember közepes szintű idegennyelv-tudással is tökéletesen ki tudja szolgálni a vendégeket.

Ellenben egy szállodai recepciós esetén már fontosabb a megfelelő szintű nyelvismeret, mert ott egyedül, esetleg ketten kell megoldani mindenféle ügyfél-kommunikációt. Ott tehát nem lesz egy 4-5 vagy több fős pincér sereg, akik ki tudnak segíteni, ha szükséges.

Háttérmunkák, ahol nem kell a vendégekkel foglalkozni

Eger szállodáiban és éttermeiben is számos olyan nyitott pozíció van, ahová nem fog kelleni a nyelvtudás. Minden attól függ, hogy kell-e a vendégekkel kommunikálni, vagy sem.

Akik a frontvonalban dolgoznak, nekik egyértelmű, hogy jó, ha van több idegen nyelvben is jártasságuk. Ellenben az olyan munkakörökben, ahol háttérmunkát végeznek és nem kell beszélniük a vendégekkel, nem lehet elvárás a többnyelvűség.

Kiváló példa erre a már említett mosogatói állás, de a szobalányoknak sem kell beszélgetniük németül vagy angolul, sem egyéb nyelveken sem, így túlzott elvárás lenne két idegen nyelv ismerete.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.