Nehéz ellenfél a kupában

spigott - 2024. január 17. 12:30

Az NB I-ben harmadik helyen álló, több volt dunaújvárosi játékost is foglalkoztató Veszprém lesz a Dunaújváros Futsal csapatának ellenfele a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Kép: DO-archív

Mint arról beszámoltunk, taktikus, jó játékkal aratott 4-1-es győzelmet az Aramis elleni kupamérkőzésen a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata, mely sikerének köszönhetően bejutott a sorozat legjobb tizenhat együttese közé. A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden elkészítették a Magyar Kupa harmadik fordulójának sorsolását, melyen még élt a területi elv szerinti elosztás, így nyolc-nyolc csapat került keletre és nyugatra, ugyanakkor a kiemelést már megszüntették, vagyis ezúttal már az élvonalbeli együttesek is összekerülhettek egymással.

Bár utóbbi nem elsősorban a mieinket érintette, így is NB I-es gárdát sodort futsalosaink útjába Fortuna, mivel Tóth Árpád alakulata a Veszprém ellen lép majd pályára a sorozat következő fordulójában. A veszprémi gárda jelenleg a harmadik helyen áll az élvonalbeli bajnokságban, míg az előző kupafordulóból a Hidegkúti SC elleni 12-2-es sikerrel jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Együttesünk ellenfelénél több jó ismerőssel is találkozhatunk majd, ugyanis a volt dunaújvárosi Fridrich Dávid, valamint Dorogi Benjámin is a Veszprémet erősíti, míg edzőjük az a Fehér Zsolt, aki éveken át volt futsalosaink szakvezetője is. A továbbjutásról ezúttal is egy mérkőzés dönt, melyet a tervek szerint február 19-én rendeznek meg a mieink pályaválasztásával.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.