Debreceni továbbjutás a kupában

spigott - 2024. február 1. 7:30

A vendég DVSC magabiztos, tizenhárom gólos győzelmet aratott a DKKA kézilabdázói ellen a Magyar Kupa ötödik fordulójában.

A Magyar Kupa ötödik fordulójában lépett pályára a DKKA felnőtt együttese a sportcsarnokban a Debrecen ellen szerdán délután öt órától, s mivel a sorozat szabályai szerint már a döntetlen is a vendégeknek kedvezett volna, így a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett volna a továbbjutáshoz.

Ez persze egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, ráadásul a DVSC-nek is hasonló elképzelései voltak, s a vendégek ennek megfelelően is vágtak neki a meccsnek, mert Szalai korai találatára sorozatban négy góllal válaszoltak az első öt percben (1-4). A folytatás sem hozott túl sok változást a játék képében, a mieinknek minden gólért óriásit kellett küzdeniük a remekül záró debreceni védelemmel, miközben a túloldalon szinte minden támadás sikerrel zárult, így már a 14. percben időt kellett kérnie a hazai szakvezetésnek (4-10).

A rövid pauza sajnos nem törte meg azonnal a debreceniek lendületét, mert a következő két gólt is a Loki szerezte, s egészen a 18. percig kellett várni arra, hogy Nick révén megtörjük a gólcsendet (5-12). A félidőből hátralévő időben egyszer sikerült feljönni hatra, majd újra ellépett a DVSC, ám mikor Wéninger védései, illetve Bouti és Kopecz góljai után visszajöttek ötre az akadémisták, már a vendégek kértek időt (10-15). Kézilabdázóink azonban nagyot küzdöttek, Wéninger hetest védett, a túloldalon Horváth és Borgyos volt eredményes, de megvillant a DVSC is, mely Jovovity gólja után 16-12-es fórból várhatta a második felvonást.

Végh Zoltán felvételei

A négy gól nem tűnt ledolgozhatatlannak a fordulás után, ám a Debrecen sem akarta kiengedni kezéből a továbbjutást, s ezt egy 3-0-s sorozattal igyekezett tudatosítani kézilabdázóinkban a fordulást követően (12-19). Innen egyszer még vissza tudtak jönni a mieink öt találatra, de erre egy újabb 3-0-s etappal válaszolt a DVSC, mely a 39. percre eldöntötte a továbbjutás kérdését (14-23). A folytatás így sajnos már nem hozott izgalmakat, s bár kézilabdázóink igyekeztek mindent elkövetni azért, hogy ne nőjön tovább hátrányuk, a Debrecen tetemes előnye tudatában sem vett vissza, így végül 36-23-as győzelemmel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

DKKA – DVSC 23-36 (12-16)

DKKA: Oguntoye – Sallai, Szalai 3, Nick 2, Paróczy 3, Trawczynska, Arany. Csere: Wéninger (kapus), Moreno, Kopecz 5, Bouti 3, Borgyos 2, Horváth 3, Agócs 2, Gajdos, Csáki. Vezetőedző: dr. Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.