Döntetlennel folytatta felkészülését a DFC

spigott - 2024. február 2. 12:30

Már az első félidőben kialakult a végeredmény a Dunaújváros FC labdarúgóinak edzőmérkőzésén, melyen a Dunaföldvár volt a Dobos Barna alakulatának ellenfele.

Kép: DFC-archív

Az NB II-es BVSC (0-4) és a szintén másodosztályú Siófok (0-3) elleni edzőmérkőzések után újabb felkészülési találkozó várt a Dunaújváros FC gárdájára, mely az NB III nyugati csoportjának egyik élcsapata, a Dunaföldvár ellen lépett pályára a radari műfüvesen szerdán délelőtt.

Dobos Barna alakulatában még nem léphetett pályára kisebb sérülése miatt Jakab Dávid, a többiekre viszont számíthatott a szakvezetés, mely örömmel láthatta, hogy már az 5. percben megszerezte a vezetést együttesünk Bata Kristóf találatával. A folytatás nagy iramot, oda-vissza játékot hozott, melyben Horváth Marcell öngóljával egalizált a földvári gárda, de a 30. percben a nemrég igazolt Rédling Kevin lövését védte be a vendégek hálóőre, így újra a mieinknél volt az előny (2-1). Nem sokáig, mert erre is volt válasza a vendégeknek, akik Molnár Sándor révén egalizáltak a szünet előtt, így 2-2-es állásról vágtak neki a felek a második felvonásnak.

A fordulást követően sokkal jobban odafigyelt mindkét gárda a védekezésére, helyzetből is kevesebb adódott, gólt pedig nem is láthattak a meccsre kilátogatók, igaz ehhez kellett az is, hogy labdarúgóink büntetőt hibázzanak. A lefújásig már nem változott az eredmény, így maradt a 2-2-es döntetlen, s az eredmény mellett a játék is bizakodásra adhat okot a folytatást illetően. Labdarúgóink legközelebb a Kecskemét II. csapata ellen lépnek pályára szombaton délelőtt tizenegy órától, várhatóan ismét a radari műfüvesen.

A rovat további hírei: Sport

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.