Dunaújváros Hetilap

Helyben is sok kikapcsolódási lehetőséget ad a Technikum

Fábos Zsolt - 2024. február 11. 8:30

A Római városrész és Táborállás után a Technikumban folytatta a képviselővel közös bejárást Pintér Tamás polgármester. Mezei Zsolt, a körzet képviselője beszámolt az elmúlt évek eredményeiről, és felvázolta a jövőre vonatkozó terveit is.

Mezei Zsolt képviselő pontos tervekkel érkezett a helyszínre. A mai bejárás és az elmúlt hetek tapasztalata is azt mutatta, hogy egy-egy projekt kapcsán sokkal hatékonyabb a tervezés, ha megelőzi a helyszíni egyeztetés is. 

A szabadtéri kikapcsolódás paradicsoma

A Technikum a város egészéhez hasonlóan számtalan, szabadtéri kikapcsolódásra alkalmas zöldterülettel rendelkezik. A Kádár-völgy és a Weiner Tibor körúti zöldterület a helyi lakosok kedvelt helyszíne, azonban korábban nem fordítottak nagy figyelmet ezek fejlesztésére, karbantartására. Ezen változtatott Mezei Zsolt:
– Sok szállal kötődőm a körzethez, nagyon jó azt látni, hogy mekkora előrelépés történt több területen is. A Kádár-völgy szinte felismerhetetlenségig megváltozott, igazi paradicsommá vált azok számára, akik a szabadban szeretnének kikapcsolódni. Sétány, futókör, felnőtt kondipark és új játszótér szolgálja minden korosztály igényeit. A Weiner Tibor körút környéke is változott, sok új parkolóhellyel bővült és a hamarosan épülő zárt kutyafuttató is sokak örömét szolgálja majd. 
Pintér Tamás polgármester szerint fontos, hogy a képviselő és a lakók közötti kapcsolat rendszeres legyen és elérhető legyen a képviselő:
– Mezei Zsolt valóban az itt lakókat szolgálja minden fejlesztéssel, de legnagyobb erényének mégis az állandó rendelkezésre állást, az elérhetőséget gondolom. A bejárás során is sokan állították meg, azt is tudom, hogy telefonon, üzenetben is bármikor elérhető. Az itt lakók bátran kereshetik őt a problémáikkal, és azt gondolom, ez a legnagyobb ajándék, amit egy képviselő megadhat a körzetében élőknek. 

Az itt lakók elégedettsége a cél

Vannak körzet-specifikus problémák és általános gondok, Mezei Zsolt mindkét területen a megoldásokon dolgozik. A körzet tisztasága összehasonlíthatatlan jobb a korábbiakhoz képest, rendszeresen takarítják, bővültek a parkolóhelyek, megújultak járdaszakaszok, fejlődnek a zöldövezetek, de a körzet képviselője úgy gondolja, hogy az egyedi kérésekre is figyelni kell. Mezei Zsolt szerint gyakran ezzel tudjuk a körzetben élők valódi kényelmét szolgálni: 
– Tervezzük a további járdafelújításokat, a zárt kutyafuttatót, újabb parkolóhelyeket, de nem hagyom figyelmen kívül az apró kéréseket sem, hiszen ezek azok, amik igazán javítják az itt élők hangulatát. Egy felújított buszmegálló, egy megfelelő helyre kihelyezett pad vagy kuka, egy-egy napelemes lámpa sokszor éppen olyan fontos, mint 10 új parkolóhely, hiszen tisztább lesz a körzet, az itt élők egy fa árnyékában, a szabadban pihenve, beszélgetve tölthetik a délutánt, a gyermekeink biztonságban jöhetnek haza sötétedés után is. 

Mint mondja, éppen ezek kis "kényelmi szolgáltatások" teszik igazán otthonossá, élhetővé a körzetet.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Az összefogás szüli a közös sikereket

Az összefogás szüli a közös sikereket

2024. máj. 27.

Lakossági fórumot tartott Újtelepen, a Waldorf iskola tornatermében Tóth Kálmán, a 9-es, és Orosz Csaba, a 10-es választókerület képviselője még múlt kedden.

DSTV: fényes búcsú a várostól

DSTV: fényes búcsú a várostól

2024. máj. 27.

Folytatták a szép selmeci hagyományt a Dunaújvárosi Egyetemtől búcsúzó hallgatók, derül ki a DSTV összegzéséből. A diákélet fontos mérföldköveként lámpás-fáklyás felvonulás, vagyis a Szalamander formájában vettek búcsút a várostól és az alma matertől. Hangkép.
 

DSTV: együtt a vészívók ellen

DSTV: együtt a vészívók ellen

2024. máj. 26.

Számolják, figyelik és lehetőség, illetve igény szerint irtják is a szúnyogokat a város területén, derül ki a DSTV összegzéséből. Az önkormányzat felkészült a szúnyoggyérítésre, ám a lakossági beavatkozás is nagyon fontos a vészívók életterének csökkentése érdekében. Hangkép.

Felmérték a város teljes faállományát

Felmérték a város teljes faállományát

2024. máj. 24.

Egy közvetlen európai uniós pályázatnak köszönhetően tavasszal elindult városunkban az Urbact program Biodiver City projektje, ami 9 európai ország, 10 városával együtt kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire. Ehhez a projekthez kapcsolódóan most egyetemisták látogattak Dunaújvárosba.

Korlátozás is, új parkolók is – a lakók kérésére

Korlátozás is, új parkolók is – a lakók kérésére

2024. máj. 22.

Új parkolókat alakítottak ki a Táncsics Mihály utca és a Balogh Ádám utca által határolt belső udvarban. Az elkészült munkálatokról Szabó Zsolt, a terület önkormányzati képviselője beszélt, aki a jövőbeli tervekről is tájékoztatott.

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

2024. máj. 21.

Az Európai Unió Régiók Bizottsága azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy az Európa napon világítsák ki központi épületeiket és ezzel emlékeztessenek arra, hogy egy hónap van vissza az európai választásokig. Dunaújváros is csatlakozott a felhíváshoz.

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének a Kultik Mozi előtti tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.