Nagy csaták a szőnyegen

spigott - 2024. február 26. 17:00

A DKSE ifjú birkózói végeztek a csapatverseny első helyén a Mezőfalván megrendezett U13-as Területi bajnokságon a mögöttünk hagyott hétvégén.

A Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola adott otthont a Pethes-Ker Kupa Nyugat-Magyarország Régió Területi U13 Kötöttfogású Bajnokságnak február 24-én, s bár az versenyre összesen 109 nevezés érkezett, betegségek és sérülések miatt végül 67-en tudtak szőnyegre lépni, míg a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 21 versenyzőt vonultattak fel.

A viadalt Szűcs István, a DKSE birkózó szakosztályának elnöke nyitotta meg, majd Motyovszki Mátyás a dunaújvárosi önkormányzat Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke is köszöntőt mondott. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Pethes Bálint vállalkozó, a verseny névadó támogatója, Mezőfalva önkormányzati képviselője, valamint Varga Gábor országgyűlési képviselő, akiknek Mátyás Gábor a DKSE ügyvezető elnöke, valamint Tombor István vezetőedző megköszönte a több éve tartó támogatást, mellyel segítik a sportágat.

A látványos mérkőzéseket a helyszínen megtekintette Vadász Csaba tizenháromszoros felnőtt magyar bajnok, Eb-ezüstérmes birkózó, valamint Kovács József, a DKSE egykori kiváló birkózója is. A verseny kiváló felkészülési lehetőséget jelentett a résztvevő tizenhat egyesület ifjú birkózói részére, akik óriási csatákkal, remek akciókkal örvendeztették meg a kilátogató szurkolókat. Az egyéni eredmények alapján kiszámított összesített csapatversenyt a DKSE nyerte, a második helyen a Kaposvári Sportiskola, míg a harmadikon a Honvéd Niké SE végzett.

Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály

A résztvevő gyermekek küzdeni tudását emelte ki érdeklődésünkre Motyovszki Mátyás sportbizottsági elnök is, aki most is nagy örömmel figyelte az utánpótlás tehetségeinek versengését.
– Hálás köszönet a Petőfi iskolának, hogy ismét remek helyszínt biztosított a versenynek, mely ebben a kategóriában a nyílt nevezésű magyar bajnokság alatt a legmagasabb szintű pontszerző versenye a fiataloknak, ami bele is számít a szakosztályok éves eredményébe. Itt a gyerekek legjava már jó ideje űzi ezt a sportot, nem kezdők, ezért nagyon komoly csatákat, akciódús mérkőzéseket láthattunk.

Eredmények

29 kg Utczay Krisztián 1. (DKSE)
32 kg Szabó Bence 1. (Gurics) - Twardon Áron 2. (DKSE)
35 kg Boromisza Norbert 5. (DKSE) - Davlyatov Safar helyezés nélkül (DKSE)
38 kg Kaszala Máté 1. (DKSE) - Réger Hannibál 3. (DKSE) - Telek Emma 5. (DKSE) - Kovácsik Nimród helyezés nélkül (DKSE)
46 kg Szentesi Noel helyezés nélkül (DKSE)
50 kg Pavelka Levente 2. (EVSE) - Czeiner Péter 3. (DKSE) - Hegedűs Alex helyezés nélkül (DKSE) - Papp Áron 5. (EVSE)
58 kg Szloboda Lóránt 2.(DKSE) - Fekete Csanád 3. (Gurics) - Kopasz Sámuel helyezés nélkül (DKSE) - Lengyel Csenge 5. (DKSE)
85 kg Androvics Márk 1. (Gurics) - Kéri Dániel 3. (DKSE)
+85 kg Pudelka Viktor 2. (EVSE)

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.