Vb-döntőben a magyar válogatott!

spigott - 2024. február 14. 16:53

A görögöket is ötméteresekkel legyőzve jutott be a dohai világbajnokság fináléjába a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

A címvédő hollandok legyőzése és az olimpiai kvóta megszerzése után is bőven volt feladata a magyar női vízilabda válogatottnak a dohai világbajnokságon, hiszen ma délután már a görögök elleni elődöntőben ugrott medencébe a három DFVE-játékossal felálló magyar csapat.

Ahogy a hollandokkal, úgy a görögökkel is volt elszámolni valója együttesünknek, mert a két gárda Eb-találkozóján 14-12-re a hellének diadalmaskodtak, akik most is jobban kezdték a találkozó, mert hiába válaszolt vezető góljukra Parkes, a következő két találatot az ellenfél szerezte (1-3). A Mihók-gárda persze nem esett kétségbe, előbb Vályi úszott meg és szerzett "könnyű" gólt, majd a negyed utolsó percében Leimeter nem hibázott előnyből sőt, a második felvonás elején Parkes újra betalált, így már nálunk volt az előny (4-3).

Nem sokáig sajnos, mert a 12. és a 14. perc között egymás után háromszor is betaláltak válasz nélkül a görögök, így újra kétfás hátrányból kellett visszakapaszkodnia vízilabdázóinknak (4-6). Akik újra megtették ezt, mert előbb Parkes villant emberelőnyből, majd nem sokkal a nagyszünet előtt Garda lőtt bombagólt, vagyis a félidei pihenőhöz érve ismét egált mutatott az eredményjelző (6-6).
A térfélcsere után szinte azonnal visszavette a vezetést a vetélytárs, melynek védekezése is jelentősen feljavult a harmadik etapra. Szerencsére kiválóan őrizték kapujukat a mieink is, így hiába nem sikerült sokáig újabb gólt szerezni, legalább a hátrány nem nőtt. A játékrész hajrájában végre megtört a magyar gólcsend, méghozzá Szilágyinak köszönhetően, aki Leimeter passzából lőtt a jobb felsőbe (7-7).

Képek forrása: MTI/Kovács Tamás

Óriási izgalmakat ígért a negyedik nyolc perc, melyben továbbra is a védekezés dominált mindkét oldalon. A következő találatra szűk négy percet kellett várni, de hiába szerezte meg a vezetést a mieinknek Szilágyi, az ellenfél szinte azonnal válaszolt (8-8). Sajnos a görögök védekezése a folytatásban is kiemelkedő volt, de Leimeter mindössze 21 másodperccel a meccs vége előtt így is egalizálni tudott egy remek lövéssel (9-9). Ugyan volt még egy lövésre ideje a görögöknek is, de ezt blokkolták a mieink, így a negyeddöntő után az elődöntő is ötméteresekkel dőlt el.

Méghozzá szinte ugyanúgy, ahogy a negyeddöntőben, mivel a mieink közül mindenki, Keszthelyi, Garda, Szilágyi is betalált, míg a túloldalon előbb Elefteriadu a kapufára lőtt, majd Plevritu lövését védte Magyari, így mikor Gurisatti is bevágta saját ötösét, eldőlt, hogy a magyar válogatott világbajnoki döntőt játszhat, méghozzá az Egyesült Államok ellen, mely a másik elődöntőben 11-9-re legyőzte a spanyol csapatot.

Magyarország – Görögország 13-11 (3-3, 3-3, 1-1, 2-2, 4-2) – ötméteresek után

Gólszerzők: Parkes 3, Leimeter, Szilágyi 2-2, Vályi, Garda 1-1, illetve Ninu 4, E. Plevirtu, Jannopulu, Kidrioti, Elefteriadu, Miriokefalitaki 1-1.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.