Dupla siker Miskolcon

spigott - 2024. március 5. 17:00

A Szolnok és a házigazda Miskolc ellen is nyerni tudott a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese a korosztályos bajnokság hétvégi fordulójában.

Kép: DO-archív

Miskolcon vendégeskedett a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese a korosztályos bajnokság középszakaszának újabb fordulójában, ahol újabb két találkozó várt fiataljainkra a mögöttünk hagyott hétvégén.

Tomanóczy Tibor gárdája először az éppen előtte álló Szolnok ellen öltött szerelést, s nem kezdett túl jól, ugyanis az első játszmát 19-re, míg a másodikat 21-re nyerte vetélytársuk, ám az akadémisták ekkor sem adták fel a küzdelmet, s két rendkívül szoros szettben (26-28, 24-26) sikerült egyenlíteniük. Jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma, melyben továbbra is jól koncentráltak röplabdázóink, s az újabb kiélezett játék hajrájára is maradt erejük, így 16-14-es szettsikerrel szerezték meg a két bajnoki egységet.

Nem sokkal később már a házigazda MEAFC-Miskolc ellen kellett bizonyítania a DSE-nek, mely esélyeshez méltón kezdett a sereghajtó ellen, s viszonylag simán, 25-18-ra be is húzta az első felvonást. A másodikban viszont meglepte együttesünket a MEAFC, mely egy 23-ra megnyert játékkal egyenlített, ám jól reagáltak erre a mieink, akik újra magukhoz ragadták a vezetést (25-18). A negyedik játékban már óriási volt a dunaújvárosi fiatalok fölénye, ebben a játszmában mindössze kilenc pontot engedélyeztek ellenfelüknek, így sima, 3-1-es győzelemmel léptek fel a tabella hetedik helyére.

Eredmények, U20-as bajnokság, középszakasz
Szolnoki SPC – DSE Röplabda Akadémia 2-3 (19, 21, -26, -24, -13)
DSE Röplabda Akadémia – MEAFC-Miskolc 3-1 (18, -23, 18, 9)

A DSE Röplabda Akadémia összeállítása: Béres, Németh, Cserép, Makó, Kisházi, Peredi, Vadász, Herceg, Kuti (liberó). Vezetőedző. Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

2024. máj. 28.

Az olaszországi Piombino városában rendezték meg a nyílt vízi úszók Európa Kupájának első fordulóját, s a rangos versenyen a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. A fiatal tehetség végül mindössze néhány másodpercre a felnőttek mögött az előkelő 20. helyen ért célba. Hangkép.

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

2024. máj. 28.

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.