Focival ünnepeltek a kispályások

spigott - 2024. március 18. 17:00

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

Immáron tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) a 45 év felettieknek szóló Senior Kupát, melyen ezúttal a Rácalmási Sportcsarnokban adtak egymásnak randevút a labdarúgás kispályás ágának szerelmesei március 15-én. A Dunabau Deák Senior Foci Kupára idén hat együttes nevezését fogadták el a szervezők, s ahogy az várható is volt, pillanatok alatt beteltek a helyek, így a Barátok, a Carissa Virág, a Füredi Panzió Senior, a Hercegfalva, a Kulchelsea, illetve a Re-Feri csapatai kezdték meg a küzdelmeket március 15-én délelőtt fél kilenctől.

Nagy csaták, remek hangulatban

Az idei viadalon körmérkőzéses rendszerben mérték össze egymással erejüket a csapatok, méghozzá kiváló hangulatban, de ahogy arra számítani is lehetett, hiába az évtizedes barátságok, ahogy a kezdő sípszó elhangzott egy-egy mérkőzésen, már a játéké volt a főszerep. Bár akadt egy-két komolyabb belépő, természetesen sportszerű mederben folytak a küzdelmek, melyből végül a Carissa Virág alakulata jött ki a legjobban, hiszen négy győzelemmel és egy döntetlennel, veretlenül hódította el a torna első helyét, megelőzve a Barátok és a Füredi Panzió Senior alakulatát.

Ahogy azt a DLSZ rendezvényein már megszokhattuk, a viadal eredményhirdetésén nemcsak a dobogós csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is elismerték a szervezők. A legjobb játékosnak járó díjat Mahmoud Hassanein (Barátok) kapta, a legjobb kapusét Kolmankó Sándor (Kulchelsea) vihette haza, a gólkirálynak járó elismerést Juhász János (Barátok) érdemelte ki, míg a Szepessy László DLSZ+ díj Arany Tamáshoz (Re-Feri), a Miklós István díj Miklós Istvánhoz (Carissa Virág), a Kohász díj Deák Károlyhoz (Hercegfalva), Fróna György díj Izsák Istvánhoz (Füredi Panzió Senior), a Carissa SE díj pedig Kirchner Ferenchez (Carissa Virág) került a nap végén.

Gyógymód a foci

A résztvevők természetesen nagyon elégedetten értékelték a mögöttük hagyott viadalt, szintén nagy örömmel követte végig a tornát Deák Károly, az idei rendezvény névadó főtámogatója is, aki a DLSZ honlapján tekintett vissza a pénteki napra.
– A mozgás, futball szeretete legyőzi a fájdalmat. Foci közben nem fáj semmi, ez egy gyógymód! Utána sajgó derék, fájó térdek, de megérte! A tornán résztvevő játékosok többsége heti rendszerességgel sportol, mozog ezzel a fenntartva egészségét. A jól szervezet kupa pedig barátságokat ápol, kihívást jelent és többen már most készülnek arra, hogy jövőre is részt tudjanak venni.

Képek forrása: Ihász Martin/DLSZ

Azt gondolom ezek a legnagyobb értékei találkozásunknak. Méltó dolog emlékezni azokra, akik már nem lehetnek köztünk, de szintén éltek-haltak a sportért és ez nem hiányzott hétköznapjaikból sem. Szellemiségük tovább él emlékeinkben, példát mutatva a fiatalabb korosztálynak. A pályán a márciusi ifjak elszántságával, viszont sportszerűen folytak a mérkőzések a kiváló játékvezetés mellett, az egészségügyi személyzetnek alig volt dolga, a szervezők pedig precízen látták el feladatukat. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon is segített és részt vett a tornán, s persze jár az elismerés minden csapatnak. Jövőre folytatjuk!

A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa végeredménye: 1. Carissa Virág 13 pont, 2. Barátok 10 pont, 3. Füredi Panzió Senior 7 pont, 4. re-Feri 7 pont, 5. Kulchelsea 5 pont. 6. Hercegfalva 0 pont.

Különdíjak

Legjobb játékos: Mahmoud Hassanein (Barátok)
Legjobb kapus: Kolmankó Sándor (Kulchelsea)
Gólkirály: Juhász János (Barátok)
Szepessy László DLSZ+ díj: Arany Tamás (Re-Feri)
Miklós István díj: Miklós István (Carissa Virág)
Kohász díj: Deák Károly (Hercegfalva)
Fróna György díj: Izsák István (Füredi Panzió Senior)
Carissa SE díj: Kirchner Ferenc (Carissa Virág)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.