Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

spigott - 2024. március 16. 15:00

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.

Kép: DO-archív

Bár közelebb állt a győzelemhez, végül 1-1-es döntetlent ért el a Paksi FC II. elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat legutóbbi játéknapján. Dobos Barna alakulata az első tíz percet odaadta vendégének, majd egy komoly hibából gólt kapott, majd hiába egyenlített, s támadta végig a második felvonást, sajnos helyzeteit nem tudta értékesíteni, így meg kellett elégednie az egy ponttal. Szerencsére ezzel az egy ponttal is sikerült egy helyet előrébb lépni a táblázaton, s egy kicsit jobb hangulatban készülni a gárda előtt álló következő mérkőzésre, mely talán az egyik legfontosabb lesz a tavaszi szezonban.

Labdarúgóink ugyanis vasárnap délután kettő órától idegenben, a sereghajtó Szekszárd vendégeként lépnek pályára, s ha van meccs, amin győzniük kell, akkor ez mindenképpen az. Együttesünk hétvégi házigazdája tizenkilenc találkozót vívott meg az idei szezonban, ezekből hármat nyert meg, s négy döntetlen mellett tizenkét alkalommal szenvedett vereséget. A két gárda dunaújvárosi mérkőzésén egy korai góllal a vendégek szereztek vezetést, s hiába támadta végig együttesünk a második felvonást, Szepessy révén csak az egyenlítésre futotta erejéből.

A vasárnapi összecsapás érthetően fontos mindkét csapatnak, s mivel a döntetlen ezúttal inkább a közvetlen vetélytársaknak kedvezne, izgalmas, nagy csatára számíthatnak a meccsre kilátogatók. Labdarúgóink a Paks ellen bizonyították, hogy több van bennük annál, amit a tabella mutat, remélhetőleg ezt a pályán is bizonyítani tudják, s tovább javuló játékkal szerzik meg a három pontot, amivel akár két helyet is előrébb tudnának lépni a bajnoki táblázaton.

A rovat további hírei: Sport

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.