Dunaújváros Hetilap

Mindig a lakók érdekeit kell képviselni!

Fábos Zsolt - 2024. március 25. 11:30

A Dózsa II. városrészben folytatódott Pintér Tamás polgármester városrészeket, választókörzeteket felkereső körútja. Ezúttal Gyöngyössy Csabával, a 2-es választókerület képviselőjelöltjével találkozott. A beszélgetéshez pedig csatlakozott Mezei Zsolt alpolgármester is.

Minden városrész különleges valamitől, valamiért egyedi, mindegyiknek megvan a maga szerethető oldala, és van, amin lehetne, vagy jó lenne változtatni. A Dózsa II városrész egyik sajátossága, hogy sokan élnek itt, ebből következik, hogy sok az autó, és persze kevés a parkolóhely. 

Gyöngyössy Csaba közismert és köztiszteletben álló személy

Pintér Tamás polgármester Gyöngyössy Csabával, a 2-es választókerület képviselőjelöltjével találkozott a városrészben a napokban, ahol közösen tekintették át, hogy a jövőben milyen feladatok várnának egy leendő képviselőre. Pintér Tamást kérdeztük a találkozóról:
– Nagyon fontosnak tartom, hogy a Rajta, Újváros! Egyesület egy olyan jelöltet tud állítani ebben a körzetben, akit nagyon sokan ismernek és tisztelnek, sőt azt mondom, hogy nagyon sokan szeretnek. Gyöngyössy Csaba egy ikonikus személy Dunaújvárosban és meggyőződésem, hogy jól járnak az itt élők, ha őt választják képviselőjüknek. Átbeszéltük a körzet sajátosságait és a megoldásra váró feladatokat. Ez azért is volt fontos, mert változtak a körzethatárok, így ehhez mindenkinek alkalmazkodnia kell.

Mitől jó egy képviselő?

A körzet bejárásán ott volt Mezei Zsolt alpolgármester is, aki eddig is, és most is tanácsokkal, ötletekkel segítette Gyöngyössy Csaba terveit:
– Én azt tanácsoltam Csabának, de inkább úgy fogalmaznék, hogy azt kértem tőle, hogy ne csak abban gondolkodjon, hogy hol kell utakat felújítani, padokat, kukákat letenni, hanem foglalkozzon az emberekkel. Tudjuk meg, hogy ők mit akarnak! Ez a fontos. Hogy mi a képviselő dolga? Szerintem ez egy soha véget nem érő tanulási folyamat és közben mi is tanulunk. Tanulunk például a lakóktól. A dolgok, a körülmények mindig változnak, de a képviselőnek az a feladata, hogy a körzetében élők érdekeit tisztességgel képviselje és a rendelkezésre álló pénzeket az adott közösséggel egyeztetve költse el. Egy képviselő legyen jelen mindig és minden nap, és legyen elérhető bármilyen formában. 

"Itt élek 30 éve..."

Gyöngyössy Csaba így látja:
– Amikor a polgármester kérésére elvállaltam a képviselőjelöltséget, akkor még a körzethatárokat sem ismertem pontosan. Persze ezzel ma már tisztában vagyok és igyekszem is eljutni mindenhová. Én az Erkel kertben élek több mint 30 éve, ott ismernek engem, és én is sok embert ismerek. Az elmúlt időszakban közel 500 családot kerestem már fel, beszélgettünk, sőt, azt mondom, hogy nagyon is jókat beszélgettünk, és teljesen jók a tapasztalataim. Azt látom, hogy az embereket általában nem nagyon érdekli a pártpolitika. Ők csak egy kicsi figyelmet szeretnének, hogy hallgassák meg őket, legyen a környezetük zöld, legyen rendben, legyen tiszta és legfőképpen élhető.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.