Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

spigott - 2024. március 18. 7:30

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Kép: DO-archív

Nagyon fontos találkozó várt a Dunaújváros FC labdarúgóira az NB III-as pontvadászat 20. fordulójában, ugyanis vasárnap délután a sereghajtó Szekszárd otthonában lépett pályára együttesünk, s ahhoz, hogy sikerüljön meglógni egy kicsit egyik a legnagyobb vetélytárstól, mindenképpen nyernie kellett focistáinknak.

Természetesen a hazaiak is a siker reményében léptek pályára, s ehhez már az 5. percben közelebb is kerülhettek volna, ám kapusuk, Pomozi Zoltán a kapu fölé lőtte azt a büntetőt, melyet Keresztes akasztásáért ítélt meg a játékvezető. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de az első felvonásban nem született találat egyik oldalon sem, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben is sokáig csak keresték a fogást ellenfelükön a felek, de a játékrész derekán megtört a gólcsend, és sajnos nem úgy, ahogy a mieink szerették volna, mert Gellér Alex a vendéglátóknak szerzett vezetést a 67. percben (1-0). Igyekezett a DFC, de továbbra sem tudott mit kezdeni ellenfele védelmével, s mikor a 79. percben Arena Ármin is bevette Halasi kapuját, eldőlni látszott a mérkőzés (2-0).

A hajrában dupla cserével próbálta felrázni csapatát Dobos Barna vezetőedző, de ezúttal semmi nem jött be a mieinknek, így a hazaiak megőrizték vezetésüket, s 2-0-s győzelemmel előzték vissza labdarúgóinkat a bajnoki tabellán, vagyis a DFC visszacsúszott az utolsó helyre, s a már bennmaradást jelentő 12. hely négy pontra távolodott a mieinktől.

Szekszárdi UFC – Dunaújváros FC 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Gellér, Arena

DFC: Halasi – Puskás G., Szepessy R., Kis B., Marlen (Kozma, 81.), Stampfel, Tapiska (Horváth, 81.), Jakab D., Rédling, Vörös T. (Hegedűs, 56.), Molnár M. (Gál, 70.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.