Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

doszerk - 2024. április 20. 17:00

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Az immár hagyományosnak mondható rendezvényre idén is minden korosztályt várnak a szervezők és arra kérik a látogatókat: öltözzenek korhű ruhákba, hogy minden téren visszahozzuk az út ’60-as, ’70-es és ’80-as évekbeli hangulatát. 

Sör és virsli is csalogat

Fontos tudnivaló, hogy városunk főutcája ezen a napon le lesz zárva a Kossuth Lajos és a Kohász utca közötti szakaszon. Ezen a részen a parkolókat is ki kell üríteni, ezért a közlekedők és az ott lakók türelmét kérik. A lezárással párhuzamosan idén is megtörténik az út és a parkolók takarítása, ezért a városüzemeltetés azt kéri, hogy az ott parkolók már előző este (április 30-án 18 óráig) álljanak el, hogy meg tudják csinálni a takarítást. 
Az igazi majális hangulatot is igyekeznek biztosítani, így lesz ingyen sör és virsli a látogatóknak, de egy tribünt is építenek az Újpart Egyesület művészeinek kollektív alkotásaként, ami fotófalként funkcionál majd. A tribün feliratozására már korábban pályázatot hirdettek a szervezők, a szlogen javaslatok leadásának határideje vészesen közeleg: április 22-én, hétfőn éjfélig várják a pályaműveket a kabinet@dunaujvaros.hu e-mail címre!

Színes kavalkád egész nap!

A gyerekeket játszóház, kézműves foglalkozás várja, míg az idősebb korosztály számára idén is vezetett városismereti, szocreál túrákkal készülnek. Az önkormányzat oldalán hamarosan elérhető lesz a részletes program, és annak a két régi Ikarus busznak az útvonala is, amelyek a várost járják majd. Az már biztos, hogy az egyik a Béke városrész, míg a másik a Római városrész felől viszi a vendégeket a fesztiválra!  
És persze lesz sok-sok fénykép, emlék a Vasmű út múltjából. A szervezők mindenkitől várják a régi fotókat a Vasmű út hőskorszakából, amit a rendezvényen is és a közösségi oldalakon is közzé tesznek. 

Most is lesz retró autók találkozója

Idén is várják azoknak a jelentkezését, akiknek a ’60-as, ’70-es és ’80-as évekből vannak járművei! Régi Trabant, Skoda, Wartburg, Lada, vagy akár egy Opel Kadett, egy szép I-es Golf. De várják a motorokat is, MZ-k, Schwalbe-k számára is lesz hely a fesztivál forgatagában!

Tavaly óriási sikert aratott ezeknek az autóknak a bemutatása, idén is várják a vállalkozó szellemű kiállítókat. 
Jelentkezni erre a programelemre is a kabinet@dunaujvaros.hu e-mail címen lehet – és persze itt tudnak bővebb felvilágosítást adni a rendezvény további részleteiről is. 

Május 1., Vasmű út, legyünk ott minél többen!

DMJV Önkormányzata
(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!