3 érv, amiért neked is szükséged van egy összecsukható ruhaszárítóra

doszerk - 2024. május 22. 9:00

A ruhaszárító a háztartások egyik alapvető kelléke, hiszen a mosott ruhákat ki kell teríteni valahová, ahol rendesen meg tudnak száradni. Még azokban az otthonokban is gyakorta használják, ahol egyébként szárítógép is van, hiszen 2-3 ruhaneműért nem érdemes beindítani a készüléket, illetve nyáron sokkal jobb kint a szabad levegőn teregetni.

De vajon milyen előnyeid származnak abból, ha a Ruhaszárító.hu Webáruház összecsukható modelljei közül választasz? Olvass tovább, mindjárt kiderül!

1. Ott teregethetsz, ahol csak akarsz

Délelőttönként szépen süti a nap az erkélyt, délután viszont már a ház ellenkező oldalán lévő terasz borul fényáradatba? Nem kell a mosás idejét a napszakhoz igazítanod, hiszen az összecsukható ruhaszárítókat ott helyezheted el, ahol épp a legoptimálisabb. 

Reggel teregess az erkélyen, ha pedig onnan már elment a Nap, de még nedvesek a ruhák, akkor délután vidd át őket a teraszra, és estére biztosan teljesen megszáradnak majd.

Ugyanígy, ha mondjuk általában a nappaliban szárítod a ruhákat, de épp vendégek jönnek és útban lenne, akkor egy mozdulattal beviheted a fürdőbe vagy a hálószobába, itt senkit sem fog zavarni. Ha olyan terméket választasz, ami kerekekkel is rendelkezik, akkor még könnyebb dolgod van, hiszen elég csak végiggurítanod a padlón. 

2. Nincs szükség külön kinti és benti ruhaszárítóra

Léteznek kifejezetten kültéri szárítók is, melyeket általában egy fix helyre, a földbe szúrva kell telepíteni. Tény, hogy ennek a típusnak megvan a maga előnye, viszont az előző pontban említett probléma rá is érvényes: azaz ahogy halad az égen a Nap, egy idő után már pont nem süt a szárítóra, mert árnyékot vet rá a ház vagy a fák az udvarban.

Így ha későn mosol vagy vastag ruhákról van szó, akkor elképzelhető, hogy estére is nedvesek maradnak még. Az összecsukható ruhaszárítóval azonban két legyet üthetsz egy csapásra: bármikor áthelyezheted, így elég csak időnként odébb rakni, hogy a ruhákat egész nap érje a napfény, másrészt nem lesz szükséged külön kinti szárítóra sem, hiszen ezt használhatod kint és bent is. 

Ha esős az idő akkor bent a házban, ha pedig napsütéses, akkor kint a kertben is teregethetsz. Te döntesz.

3. Helytakarékos

Az "összecsukható" jelző nagyon fontos ezen termékek esetében. Hisz míg kinyitva egy szép nagy felületet biztosítanak a ruhák száradásához, addig használaton kívül igen kis helyen is elférek. Csúsztasd csak be a szekrény mellé, a tévé mögé, vagy a fürdőben a mosógép mellé, és nem kell kerülgetned egyik helyiségben sem, amikor épp nem szárad rajta semmi. 

Emiatt tökéletesen alkalmasak akár kisebb alapterületű lakásokba is, ahol tényleg minden négyzetcentimétert okosan ki kell használni. Erre a célra válaszd az állványos kialakítású ruhaszárítókat, amik inkább függőleges irányban terebélyesebbek, ezért nem igényelnek sok helyet nyitott állapotban sem, így elférnek egy kis garzonban, illetve az erkélyt sem foglalják el teljes egészében.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

2024. jún. 15.

Annak érdekében, hogy a húsipari alapanyagok vágását precízen és biztonságosan lehessen elvégezni, éles szerszámokra, késekre, bárdokra van szükség. (X)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

2024. jún. 14.

Nyárindító kavalkádot szervezett még múlt pénteken délutánra Barta Endre a Római városrészi víztorony mellé. A terület önkormányzati képviselője családi mulatságra invitálta a környék lakóit, akik egészen biztosan jól érezték magukat.

Kertápolás remek eszközökkel

Kertápolás remek eszközökkel

2024. jún. 14.

A kertészkedésben az a nagyon csodálatos, hogy nem igazán hagyja az embert unatkozni a sok-sok tennivaló. Ha valaki igényes és gondozott környezetre vágyik, akkor azért bizony sokat is kell dolgoznia. Ehhez ma már szerencsére remek kerti szerszámok állnak minden szorgos kertész rendelkezésére.

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

2024. jún. 14.

Telt házas, tomboló sikert aratott előadásról tudósít a DSTV összeállítása. A Kultik Moziban volt nagyon hálás a közönség Oszvald Marika és Peller Károly operett műsorának – míg az örökzöldek után Hajdú Balázs humorista szórakoztatta a megjelenteket. Hangkép.
 

Garázsvásár és véradás Újtelepen

Garázsvásár és véradás Újtelepen

2024. jún. 11.

44 árusítóhely csalogatja a kincsvadászokat, a közösségi kezdeményezés mellé a Magyar Vöröskereszt helyi csapatával közös véradási alkalmat is szervez a Városvédők Újtelepért Egyesület június 15-én, szombaton. Mindenkit várnak mindkét alkalomra!

DSTV: mesés környezetben a madárles

DSTV: mesés környezetben a madárles

2024. jún. 11.

Felújították a madárlest az alsó Duna-parton, derül ki a DSTV összegzéséből. Ráadásul nemcsak a betonkocka melletti építményt varázsolták újjá, de a környezetét is – érdemes kilátogatni, hiszen minden adott egy kis kikapcsolódáshoz. Hangkép.