Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

spigott - 2024. május 6. 17:01

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Kép: DO-archív

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban igyekezett bravúrt elérni a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság véghajrájában. Fiataljaink a hetedik helyről vágtak neki ugyanis a középszakasz utolsó fordulójának, s ahhoz, hogy bejussanak hatos döntőbe, mindkét meccsüket meg kellett nyerniük, ám emellett azért is szorítaniuk kellett, hogy az előttük álló Szolnok mindkét találkozóját elveszítse.

A feladat első részét remekül megoldották az akadémisták, akik a nyolcadik helyezett Kaposvár ellen vágtak neki a legutóbbi játéknapnak, s bár az első három szett nagy küzdelmet és 2-1-es dunaújvárosi vezetést hozott, a negyedik játszmában már remekeltek a dunaújvárosiak, így magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak. A nap végén jöhetett a negyedik helyezett Kazincbarcika, mellyel szintén hatalmas küzdelmet vívtak röplabdázóink, akik a szettek véghajrájában sem inogtak meg, így mind a három játszmát behúzva örülhettek 3-0-s sikernek.

Sajnos ez sem volt elég azonban ahhoz, hogy fiataljaink bekerüljenek az országos döntőbe, mert a Szolnok hiába kapott ki a harmadik MÁV Előrétől 3-1-re, a második helyezett Pénzügyőr ellen 3-0-s sikert arattak, aminek köszönhetően egy ponttal megelőzték a mieinket a bajnoki tabellán, így a DSE Röplabda Akadémia gárdája az 7-9. helyért folytathatja tovább a küzdelmeket.

Eredmények

DSE Röplabda Akadémia – Fino Kaposvár 3-1 (22, -23, 23, 14)
DSE Röplabda Akadémia – Kazincbarcika 3-0 (23, 23, 22)

DSE Röplabda Akadémia: Béres, Németh, Vadász, Kisházi, Göczi, Peredi, Cserép, Kuti, Herceg, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.